Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 28th, 2020 | by fileto

0

Στα Πομακοχώρια ο Χαρδαλιάς για την καραντίνα

Στη Σμίνθη αναμένεται να βρεθεί, Κυριακή  μεσημέρι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφθεί τον οικισμό του Εχίνου που βρίσκεται σε καραντίνα και θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν προκειμένου να δει πως πάει η “καραντίνα” και τα μέτρα που έχουν παρθεί για την περιοχή.

 

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας είναι 32, με μέση ηλικία τα 73 έτη.

Από τα κρούσματα, 12 ήταν γυναίκες, ενώ 5 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Από τους νεκρούς, οι 7 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι 27 άνδρες, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα από 14.363 τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ για τους ασθενείς το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Ο μέσος χρόνος για ανησυχητικά συμπτώματα είναι περίπου 5 μέρες από τη μόλυνση.

Οι θάνατοι συμβαίνουν συνήθως μετά από 14-20 μέρες, ενημέρωσε ο λοιμωξιολόγος και συνέχισε, αναφερόμενος στην ψυχολογική στήριξη αυτής της πρωτόγνωρης κατάσταση, λέγοντας πως η μειωμένη επαφή με άλλα άτομα διαταράσσει την καθημερινότητα και τονίζοντας ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να νιώθουν στιγματισμένοι. «Καλό είναι να περιοριστεί η μεγάλη έκθεση σε ειδήσεις διότι αυξάνει το άγχος και δοκιμάζεται ο ψυχισμός. Είναι μια νόσος που αφορά όλους, η κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να σημαίνει μοναξιά. Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα ενώ πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: Μαχητής Ξάνθης


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑