Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 29th, 2020 | by fileto

0

Στα Πομακοχώρια χωρίς μάσκα ο Χαρδαλιάς

Στον Δήμο Μύκης βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ειπώθηκε, στο πλαίσιο του αποκλεισμού, θα μπορούν πλέον οι κάτοικοι να προσέρχονται για διαγωνιστικά τεστ στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπου θα υπάρχουν σε 24ωρη βάση ασθενοφόρο. Όσον αφορά την κατάσταση, μειπώθηκε ότι τα κριτήρια για την απόφαση να τεθεί καραντίνα ήταν επιδημιολογικά και δεν έχει εξακριβωθεί η πηγή της μόλυνσης.

Πάντως η κατάσταση εμφανίζεται σταθερή και δεν καταγράφονται νέα κρούσματα.

Ως προς τους επαναπατρισθέντες από την Τουρκία, ήδη έχουν μεταφερθεί λεωφορεία με φοιτητές αλλά και πολίτες που πέρασαν με ΙΧ. και στο Ξενοδοχείο ΖΗΤΑ ΠΑΛΑΣ.

Τόσο εκεί όσο και στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει λάβει δείγματα και θα αποσταλούν για εξέταση. Όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι θα μεταβούν στα σπίτια τους για περιορισμό ενώ οι κάτοικοι Εχίνου θα παραμείνουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

91515788_10157172520346453_8810938976098582528_o-1024x768Ιδιαίτερα σχολιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα ο συνωστισμός, με τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά να απαντά αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι συνθήκες ήταν έκτακτες και δεν υπήρχε άλλος χώρος καθώς και ότι όλοι φορούσαν μάσκες.

Πάντως ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθημερινή του ενημέρωση το απόγευμα αναφέρθηκε στο γεγονός της μάσκας και τόνισε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας στην επίσκεψή του, αν και όπως παραδέχθηκε ο χώρος της συνέντευξης και ενημέρωσης ήταν στενός και κρατήθηκε η απόσταση του 1 μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων που ήταν πολλοί!

Η ίδια εικόνα του και σε φωτογραφικό ενσταντανέ με την εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑