Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 9th, 2020 | by fileto

0

Όλα τα παιδιά της Καβάλας έχουν δικαίωμα στη γνώση

Μάκης Παπαδόπουλος: “Να καλύψει ο Δήμος τις ανάγκες μαθητών που δεν έχουν εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των σχολείων”

—-

Σήμερα το απόγευμα στείλαμε επιστολή στον Δήμαρχο Καβάλας για να λάβουμε ως Δήμος την πρωτοβουλία και να καλύψουμε ανάγκες μαθητών που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική εκπαίδευση από απόσταση (που εφαρμόζει εδώ και κάποιες μέρες το Υπουργείο Παιδείας), αφού δεν έχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σύνδεση internet.

Τις τελευταίες μέρες ρώτησα αρκετούς γονείς για την κατάσταση που ζούνε όλο αυτό το διάστημα και διαπίστωσα ότι τα προβλήματα είναι πολλά:

– υπάρχουν οικογένειες χωρίς καθόλου υπολογιστή και internet

– υπάρχουν οικογένειες με 2 και 3 παιδιά και έναν υπολογιστή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τριβές

– οι γονείς δεν έχουν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι τις γνώσεις για να κατευθύνουν τα παιδιά τους

– τα παιδιά χρησιμοποιούν τα κινητά των γονιών τους και δυσκολεύονται να διαβάσουν και να γράψουν, ταλαιπωρώντας και τα μάτια τους

– οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γιατί αναγκάζονται να αφήνουν τα κινητά στο σπίτι.

Οι μέρες περνάνε, τα σχολεία δεν φαίνεται να ανοίγουν και πολλοί μαθητές και μαθήτριες δεν μπορούν να συμμετέχουν σωστά στα μαθήματα.

Δημιουργούνται έτσι διακρίσεις μεταξύ των μαθητών.

Εμείς έχουμε αναλάβει δράση εδώ και μερικές ημέρες. Ήδη έχουμε προσφέρει μερικά tablet σε μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεση ανάγκη και έχουμε στείλει και επιστολές σε ιδιώτες χορηγούς, για να μας εξασφαλίσουν (έστω συμβολικά) μερικά ακόμη.

Θέλουμε με την ανάρτηση αυτή να ευαισθητοποιήσουμε όλους όσοι θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν κάποιον παραπανίσιο εξοπλισμό που έχουν για τον σκοπό αυτό σε οικογένειες και μαθητές και μαθήτριες που γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη.

Χρειάζεται βέβαια μία συνολική παρέμβαση από τον Δήμο και φυσικά από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν ξέρουμε πότε θα ανακοινώσει μία τέτοια δράση. Γι΄αυτό και προτείνουμε στη διοίκηση του Δήμου να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μαζί με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δούμε τις ανάγκες που  μπορούμε να καλύψουμε.

Στην παιδεία δεν επιτρέπονται οι διακρίσεις. Θεωρούμε τραγικό και δυσοίωνο για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για το μέλλον του τόπου μας, να υπάρχουν, εν έτει 2020, μαθητές που δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης στην ψηφιακή εποχή.

Όλα τα παιδιά του Δήμου μας χρειάζονται έναν αξιοπρεπή εξοπλισμό και συμμετοχή στα μαθήματα.

Και τον χρειάζονται άμεσα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑