Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 13th, 2020 | by fileto

0

Πάει για καραντίνα το Δροσερό…

Στην Ξάνθη διανυκτέρευσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το απόγευμα στο καθημερινό μπρίφινγκ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει …καταντίνα για το Δροσερό Ξάνθης.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι κάτοικοι στο Δροσερό (Ρομά) είναι υπό έλεγχο μια και δεν εμφανίστηκαν σε αγροτικές εργασίες που είχαν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μαχητής της Ξάνθης αναφέρεται ότι στην χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Ξάνθη, κεκλεισμένων των θυρών όλοι έβγαιναν προβληματισμένοι μια και είναι πολλοί οι οικισμοί στην περιφέρεια ΑΜ-Θ που κατοικούνται από Ρομά και ενδέχεται να εμφανίσουν θετικά στον κορωνοιό κρούσματα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: ” πριν ο Υφυπουργός έρθει στο Δημαρχείο για τη σύσκεψη, μετέβη στο Νοσοκομείο Ξάνθης και ασχολήθηκε με τα κρούσματα κορωνοϊού στις 4 κλινικές. Ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις δηλαδή και στη Διοίκηση, καθώς την όλη ιστορία χρεώνεται αρνητικά πλέον στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα…”.

Τα μέτρα που ήδη αποφασίστηκαν.

1.Απο την Κυριακή το βράδυ ήδη ο οικισμός του Δροσερού είναι υπό τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων από όλες τις πλευρές.  (σ.σ. Και από τη πλευρά του Κόσυνθου δηλαδή. Δεν μπορεί πλεόν να μπει ή να βγει κανείς!).

Έτσι επίσημα σήμερα θα ανακοινωθεί ότι ο οικισμός θα βρίσκεται για τουλάχιστον 14 μέρες και σε καραντίνα, κάτι που δεν ανακοινώθηκε τη νύχτα της Κυριακής για να μην υπάρξουν επεισόδια. Πάντως με την πρώτη εμφάνιση των αστυνομικών αυτοκινήτων στο Δροσερό το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε ο πετροπόλεμος….που ευτυχώς δεν είχε συνέχεια λόγω της απαγόρευσης στην κυκλοφορία.

2.Συνεχίζεται για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα η απαγόρευση στη κυκλοφορία στο Δήμο Ξάνθης. Δηλαδή από τις 8 το βράδυ έως την επομένη στις 8 το πρωϊ. Παρατείνονται επίσης τα απαγορευτικά μέτρα και στο Δήμο Μύκης.

3.Σημειώνεται ότι τα τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στην Ξάνθη από την Κυριακή, δεν θα κάνουν μαζικά λήψεις δειγμάτων μόνο από το Δροσερό, αλλά θα επεκταθούν και στον οικισμό των Ρομά στα Κιμμέρια αλλά και στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου.

Άλλωστε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του αναφερόμενος στο Νομό Ξάνθης, έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, από τα υψηλότερα στην Ελλάδα και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑