Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 14th, 2020 | by fileto

0

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς τους αναγκάσαμε!

Μάκης Παπαδόπουλος: «Εμείς αναγκάσαμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να μειώσουν την εγγύηση νερού από 100 σε 30 ευρώ. Δεν ήθελαν να το κάνουν»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος εξήγησε σήμερα αναλυτικά στη ραδιοφωνική εκπομπή του SEVEN NEW την υπόθεση με την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της ένστασης του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το “χαράτσι” των 30 ευρώ.

«Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποφάσισαν να μετατρέψουν μία απλή πράξη αλλαγής ονόματος στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ σε “φορομπηχτικό” μέτρο. Πού ακούστηκε παλαιοί καταναλωτές με σύνδεση νερού εδώ και 30 χρόνια να πρέπει ξαφνικά να πληρώσουν 30 ευρώ εγγύηση σα να θεωρούνται νέοι καταναλωτές; Δηλαδή οι προηγούμενοι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΚ που δεν χρέωναν τους δημότες για την αλλαγή των στοιχείων τους πώς το έκαναν;

Η απόφαση όμως της ΔΕΥΑΚ έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν, γιατί ήξεραν ότι δεν θα περάσει. Αφού δεν το έφερναν εκείνοι, συνεργαστήκαμε οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους αναγκάσαμε να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί καταψηφίσαμε το “χαράτσι” των 30 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ζητήσαμε να μειωθεί η εγγύηση από 100 ευρώ σε 30 ευρώ μόνιμα, και όχι μόνο για 2 μήνες που ήθελε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ όμως, αντί να πάει στο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης και να λύσει το πρόβλημα με μία νέα απόφαση, έκανε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έτσι μπλόκαρε τη μείωση της εγγύησης και την κατάργηση του “χαρατσιού”!

Συμπέρασμα: και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ το μόνο που θέλουν είναι να χαρατσώνουν τον κόσμο! Χαράτσι στη ΔΕΥΑΚ, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, πού θα πάει αυτή τη ιστορία;

Τώρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την ένσταση του κ. Χρόνη, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είναι σε πανικό και ανακοινώνουν ότι θα μειώσουν την εγγύηση από 100 σε 30 ευρώ. Τη χαιρετίζω την ανακοίνωση. Πρόκειται για σημαντική νίκη της αντιπολίτευσης απέναντι στην αυθαιρεσία και τη “λαίλαπα” χαρατσιών και αυξήσεων που έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή σε βάρος των πολιτών.

Δεν τελειώσαμε όμως. Θα επιμείνουμε να καταργηθεί το “χαράτσι” για την αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό. Είναι απαράδεκτο, ειδικά στις νέες συνθήκες που ζούμε».

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι ο πραγματικός λόγος για το “φορομπηχτικό” μέτρο  του “χαρατσιού” των 30 ευρώ ήταν η πρόθεση του Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ να κάνουν ουσιαστικά έναν αναγκαστικό δανεισμό από τους ίδιους τους καταναλωτές, ώστε να βρει η επιχείρηση χρήματα: «Αν ο κ. Χρόνης θέλει να βοηθήσει τους δημότες μπορεί να κάνει κάτι πολύ απλό. Να παραιτηθεί από τα 1.700 ευρώ της αντιμισθίας κάθε μήνα (που ο ίδιος έκανε αύξηση στον εαυτό του από 700 σε 1.700 ευρώ) και να τα χαρίσει σε 58 συμπολίτες μας, για να μην πληρώσουν το “χαράτσι”…».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑