Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 23rd, 2020 | by fileto

0

ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δείξτε ωριμότητα δήμαρχε Παγγαίου…

Κατανοήστε επιτέλους τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης κύριε Δήμαρχε Παγγαίου και δείξτε ωριμότητα…

 

Πραγματικά σαστισμένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου, στη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.

 

Για μια ακόμη φορά ο κ. Φίλιππος Αναστασιάδης αδυνατεί να κατανοήσει τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ελπίζουμε όχι σκόπιμα.

Αγνοεί άραγε, ότι εκ του θεσμικού της ρόλου επιβάλλεται να κάνει κριτική, να επιβραβεύει, αλλά και να παραθέτει προτάσεις για το καλό του Δήμου Παγγαίου και των Δημοτών μας;

 

Είναι γνωστό ότι η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή», πρώτη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρότεινε στη δημοτική αρχή, μέτρα ανακούφισης των Δημοτών μας  στο ξεκίνημα της πανδημίας, που επέφερε κλείσιμο επιχειρήσεων, απομόνωση του πληθυσμού και την ανάγκη σχεδιασμού για την επόμενη μέρα.

 

Δυστυχώς αυτή η πρωτοβουλία μας θεωρήθηκε άκομψα και αντιδημοκρατικά ως «έκθεση ιδεών», προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα στην παράταξή μας, αλλά και στις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο κύριος Δήμαρχος, ουσιαστικά «ξένος» από τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Παγγαίου, φάνηκε να είναι ενοχλημένος μόνο από τις παρεμβάσεις της παράταξής μας, επαναλαμβάνοντας συνεχώς, ότι για τον ίδιον το καλύτερο θα ήταν να λύνονται τα θέματα με προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες …και μέχρι εκεί!

Ζητά δε συνεδριάσεις, ειδικά της Οικονομικής Επιτροπής, να γίνονται μόνο δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη, στερώντας μας τη δυνατότητα συζήτησης.

 

Κι ενώ, ο ίδιος ο κύριος Αναστασιάδης βγαίνει και ανακοινώνει μέτρα μέσα από το facebook, χωρίς να τα επεξεργαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα «πατώντας» πάνω στις δικές μας προτάσεις, τις οποίες συνεχίζει να χαρακτηρίζει ως «έκθεση ιδεών», την ίδια ώρα μας κατηγορεί ότι τις παρουσιάζουμε …στα μέσα ενημέρωσης!

 

Επειδή δεν μπορούμε πλέον να τον παρακολουθήσουμε, τον καλούμε να μας εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται μέσα από τις αρχές της Δημοκρατίας, τον τρόπο λειτουργίας της αντιπολίτευσης…

 

Επειδή οι μέρες που περνάμε είναι κρίσιμες, επιτέλους η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου, πρέπει να δείξει την κατάλληλη ωριμότητα, όχι μόνο τώρα, αλλά και στην μετά κορωνοϊό εποχή. Το ζητούμενο είναι, πως θα γίνει αυτό;

 

Η παράταξή μας από το ξεκίνημα της νέα θητείας, εξήγησε καθαρά ότι θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην λειτουργία του Δήμου Παγγαίου. Πάνω από όλα βάζουμε το καλό του τόπου μας και όχι μια στείρα αντιπολίτευση εντυπώσεων!

 

Η δημοτική αρχή προφανώς νομίζει ότι με την πλειοψηφία που εξασφάλισε, δεν μας χρειάζεται ή μάλλον μας χρειάζεται κατά το δοκούν!

 

Αυτό βέβαια είναι αντίθετο με τις αρχές της παράταξής μας και δεν συμβαδίζει με την  καθεστωτική νοοτροπία την οποία ξεδιπλώνει , αργά αλλά σταθερά ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Αν επιζητεί την συνεργασία μας θα την έχει, αλλά με την χωρίς όρους εξασφάλιση του σεβασμού του θεσμικού μας ρόλου…

 

Για να καταλήξουμε:

  • Τα μέτρα που τελικά ανακοίνωσε εν μέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, μια και περιμένει από την Κυβέρνηση την επιβεβαίωσή τους με Νομοθετική ρύθμιση, τα στηρίζουμε εφόσον είναι πρωταρχικά η δική μας πρόταση. Αν και του επισημάναμε να αποτελέσουν «ομπρέλα προστασίας», όχι μόνο στην διάρκεια εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία, αλλά και στο χρονικό διάστημα αποκατάστασης της ομαλότητας της καθημερινότητας στην τοπική οικονομία, σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών τουλάχιστον.

 

  • Για το θέμα των Τεναγών τα οποία ακόμη είναι πλημμυρισμένα, για μια φορά ακόμη καλούμε την διοίκηση του Δήμου, να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα φέρουν σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, τελικό αποτέλεσμα και όχι να υπόσχεται και να πραγματοποιεί αποσπασματικές και πρόχειρες λύσεις.

 

  • Για το θέμα επανεκκίνησης του τουρισμού μας, προτείναμε την άμεση σύγκλιση ευρύτατης σύσκεψης με τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για λήψη άμεσων αποφάσεων, ώστε να μην χάσουμε το πλεονέκτημα σε μια δύσκολη καμπή του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε.

 

Αν όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει η δημοτική μα αρχή και ο Δήμαρχός μας, ας παραδεχθεί επιτέλους, ότι τελικά δεν …το έχει!

 

Ο επικεφαλής της παράταξης

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

 

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

 

Ελευθερούπολη, 23/04/2020.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑