Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 24th, 2020 | by fileto

0

Ο Πάνος Γερμανός δίνει λάπτορ στα σχολεία και τους μαθητές

Το κλείσιμο των σχολείων -λόγω κορωνοϊού- επέβαλε αιφνίδια την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, φέρνοντας το Υπουργείο Παιδείας αντιμέτωπο με μια σημαντική πρόκληση, την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Φυσικά τέθηκε σε άμεση εφαρμογή η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, ωστόσο, από μόνη της δεν ήταν αρκετή για την κάλυψη των αναγκών στο σύνολό τους.
Η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου, στο κάλεσμα συνδρομής του Υπουργείου υπήρξε καθοριστική.
 Το πρώτο κύμα ανταπόκρισης είχε ως αποτέλεσμα τη διανομή τεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 1 εκατ., ενώ εχτές ο Όμιλος Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού προχώρησε στην μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά προς το ΥΠΑΙΘ ύψους 1 εκ. € !
Συγκεκριμένα, μέσω των εταιρειών PUBLIC-Media Markt θα προσφέρει 3.230 συσκευές τεχνολογίας, laptops και tablets, στους μαθητές δημόσιων σχολείων ασθενέστερων οικονομικά περιοχών.
Την ίδια στιγμή, μέσω της θυγατρικής του, SUNLIGHT, θα παραδοθούν 770 laptops σε 364 δημόσια σχολεία στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε συζητήσεις στήριξης των τοπικών νοσοκομείων.
Η δωρεά ασφαλώς διευκολύνει σημαντικά το έργο του Υπουργείου το οποίο πέρα από τις πρακτικές ελλείψεις έχει να διαχειριστεί και την έλλειψη εξοικείωσης μαθητών και εκπαιδευτικών με τις νέες τεχνολογίες


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑