Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 28th, 2020 | by fileto

0

Ακυρώνονται φεστιβάλ Φιλίππων, Άρδα και Cosmopolis;

Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά σε ακύρωση όλων των φεστιβάλ του καλοκαιριού που αφορούν πολιτιστικά γεγονότα, αλλά και αθλητικές συναντήσεις που προφανώς θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Λογικό είναι στην Καβάλα να ακυρωθούν τα φεστιβάλ του Δήμου, όπως το φεστιβάλ Φιλίππων αλλά και το φεστιβάλ Cosmopolis, στην Αλεξανδρούπολη η Γιορτή Κρασιού, το Φεστιβάλ Άρδα και Τυχερού, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη κ.λ.π.

Η ίδια κατάσταση είναι γεγονός και στην Ευρώπη καθώς ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο μεγάλα γεγονότα, όπως συναυλίες, φεστιβάλ κ.α. ενώ κινδυνεύει ακόμη και το October Fest στην Γερμανία να μην διοργανωθεί για φέτος.

Κι όλα αυτά δεν είναι αυθαίρετα μια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο σημερινό διάγγελμά του μίλησε για μια επιστροφή στην κανονικότητα που δεν θα είναι ίδια με αυτή που είχαμε συνηθίσει.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστό το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιορισμών των μέτρων, τα οποία αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ από τις 4 Μαΐου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός  ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Αμέσως μετά το διάγγελμα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.

Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε.

Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑