Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 28th, 2020 | by fileto

0

Καμιά καραντίνα για τους οικοδόμους

Αντιπροσωπεία από μέλη του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας έκαναν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου λόγω των προβλημάτων που έχει φέρει μέχρι στιγμής η πανδημία του κοροναϊού, αλλά και αυτά που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα.
Έθιξαν το ζήτημα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς για όσους  έχουν εργάζονται και την ανάγκη να στηριχθεί και να ενισχυθεί το Δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη του Κράτους. Επίσης ότι για πολλοί συνάδελφοι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο αφού πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην “αρρώστια και την πείνα”.
Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ανεργίας, της κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, με ελλειπή τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προστίθενται και αυτά της επόμενης μέρας  αφού ακόμα περισσότεροι οικοδόμοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για την ασφάλισή τους, και το επίδομα ανεργίας για τον επόμενο χρόνο.
Απαίτησαν να ενταχθούν όλοι οι οικοδόμοι στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και επιδότηση για όσο διάστημα είναι στην ανεργία. Να καταργηθούν οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από αυτήν και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος, νερού, επικοινωνίας, ούτε κατασχέσεις κατοικίας στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
Τέλος κάλεσαν τους συναδέλφους να συσπειρωθούν ακόμα πιο πολύ στο Σωματείο ώστε να οργανώσουνε την πάλη για τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, με επόμενο σταθμό την Πρωτομαγιάτικη Απεργία.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑