Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 30th, 2020 | by fileto

0

Αργήσατε κύριε Τοψίδη…

Μετά από διάστημα πολλών ημερών χθες έσκασε μύτη η Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» με την συνδρομή και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Θ. Περεντίδη υπέβαλε σήμερα, 29-4-2020 αίτημα σύγκλισης του Π.Σ. με την κατάθεση των υπογραφών του 1/3 των μελών του οργάνου, όπως ο νόμος μας παρέχει την δυνατότητα. Τα θέματα που θέσαμε προς συζήτηση είναι:
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για την επανεκκίνηση της οικονομία της Περιφέρειας στην, μετά τα απαγορευτικά μέτρα, περίοδο με σκοπό την επάνοδο των τοπικών αγορών, των παραγωγικών διαδικασιών και όλων των πτυχών της οικονομίας (με την γενικότερη έννοια) σε μία πορεία ανάπτυξης με σκοπό την οικονομική επιβίωση πολιτών, επιχειρήσεων αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.
Την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2020 καθώς και των μέτρων αντιμετώπισης ασθενειών που έχουν ως φορέα μετάδοσης τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης σε παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες όπως και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Επισημαίνουμε ότι αιτηθήκαμε τη σύγκλιση του Π.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς αφενός μεν η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55 / 2020) παρέχει αυτήν την δυνατότητα, η οποία αξιοποιείται από σχεδόν όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και αφετέρου δε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει τη σχετική δυνατότητα καθώς κατ’ επανάληψη διοργανώνονται δεκάδες συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης από αυτήν. Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένη και τη ταυτόχρονη μετάδοση της συνεδρίασης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας μέσω «livestreaming».
Επί της ουσίας θέλουμε να τονίσουμε ότι σκοπός μας, στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν είναι η άσκηση αντιπολίτευσης στην διοίκηση της Περιφέρειας, στον Περιφερειάρχη, στα μέλη της διοίκησής του αλλά και στους «συνοδοιπόρους» του. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην ανάδειξη προτάσεων, λύσεων όπως έχουμε τη καίρια ευθύνη από την εκλογή μας από τους πολίτες της ΑΜΘ. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η αποφυγή υστερήσεων οι οποίες μπορούν να αποβούν εις βάρους των πολιτών και της Περιφέρειας.
Επίσης, θεωρούμε ότι μετά την σειρά συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων που υλοποίησε η διοίκηση της Περιφέρειας έχει καταρτίσει το σχετικό πρόγραμμα για την περιοχή όπως έχουν κάνει και μάλιστα ξεκινούν να υλοποιούν οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.
Επιπλέον, θεωρούμε σημαντικό να ενημερωθούμε αλλά και να συζητηθεί στο ΠΣ το θέμα του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών λόγω της μεγάλης υγειονομικής του σημασίας, του μεγάλου αριθμού θυμάτων που είχε η Περιφέρειά μας κατά τα προηγούμενα χρόνια αλλά και της άμεσης συσχέτισης του με την ποιότητα ζωής”.

Αργήσατε κύριε Τοψίδη!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑