Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 3rd, 2020 | by fileto

0

Κλοπές σε Ξάνθη και Δράμα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία (1) κλοπή οχήματος και μία (1) απόπειρα διάρρηξης επιχείρησης, που διαπράχθηκαν την 20/21-3-2020 και την 1-5-2020, στο νομό Ξάνθης.

Συνελήφθη προχθές (1-5-2020) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, επιχείρησαν να διαρρήξουν τις εγκαταστάσεις επιχείρησης σε χωριό της Ξάνθης, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους και διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενη σύλληψη από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί την 20/21-3-2020 από την πόλη της Ξάνθης.

Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνελήφθησαν χθες (2-5-2020) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπές.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο ένας από τους δράστες μετέβη στην οικία 91χρονης ημεδαπής, όπου προφασιζόμενος ότι είναι απεσταλμένος γνωστού της και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόλησή της, κατάφερε να αφαιρέσει από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα.

Έπειτα από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 91χρονη.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δράστης από κοινού με έναν συνεργό του, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, αφαίρεσαν από την πόλη της Δράμας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν μοτοποδήλατο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑