Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 3rd, 2020 | by fileto

0

Παγώνει το κοίτασμα του Πρίνου…

Πάνε πίσω οι έρευνες στις ελληνικές περιοχές μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου που υποχρεώνει τους «μεγάλους» να κόψουν τις επενδύσεις. Ζημιογόνα η παραγωγή του Πρίνου, οδηγείται σε αναστολή.

Άγνωστο παραμένει πότε θα επανεκκινήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική αγορά μετά τη διπλή καταιγίδα της πανδημίας και της κατακρήμνισης του πετρελαίου που έχουν βυθίσει τα έσοδα μικρών και μεγάλων ξένων παικτών. Επιπλέον, ένα βήμα πριν από το «λουκέτο» βρίσκεται το μοναδικό ενεργό κοίτασμα της χώρας, στον Πρίνο.

Στην παρούσα συγκυρία, η διαχείριση της συνέχισης λειτουργίας του Πρίνου θεωρείται αδύνατη, όπως έχει ενημερώσει την κυβέρνηση η Energean Oil & Gas, επικαλούμενη την ανάγκη μέτρων στήριξης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποφασιστεί ποια μορφή θα πάρει αυτή.

Σημειώνεται ότι η Energean έχει ανακοινώσει από το 2019 ότι προχωρά σε στρατηγική επανεξέταση των δραστηριοτήτων της στον Πρίνο και θα ελαχιστοποιήσει τις επενδύσεις στα κοιτάσματα της περιοχής, περιλαμβανομένου του κοιτάσματος «Ε», μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατηγική επανεξέταση, εντός του τρέχοντος έτους. Στο μεταξύ, η εταιρεία, εισηγμένη στο Λονδίνο και στο Τελ Αβίβ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγορά, έναντι 750 εκατ. δολ., της Edison Exploration & Production.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑