Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 8th, 2020 | by fileto

0

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στην ΑΜ-Θ!

Το lockdown σε όλη τη χώρα ξεκίνησε με το 61,5% των κρουσμάτων να είναι στην βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Το ποσοστό της Αττικής να είναι πλέον στο 25% και περιοχές της νοτίου Ελλάδος όπως η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα κι η Κρήτη έχουν ποσοστό συμμετοχής στον καθημερινό αριθμό κρουσμάτων μόλις από 1,8 έως 2,2% επί του συνόλου της χώρας, η κάθε μία από αυτές.

Ενδεικτικό αυτής της «ανισοκατανομής» στη διασπορά των κρουσμάτων – σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάζει «Το Βήμα» – είναι ότι η κεντρική Μακεδονία με το 17% του πληθυσμού της χώρας έχει το 35% των κρουσμάτων (898) με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.
thumbnail_ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-ΑΝΑ-ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ

thumbnail_ΝΕΕΣ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΥΨΗΛΟΥ-ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δεύτερο πίνακα που παρουσιάζει «Το Βήμα», μετά τις Σέρρες, την Κοζάνη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα (στις τρεις τελευταίες υπάρχει σημαντική μείωση των κρουσμάτων) παρατηρείται το τελευταίο πενθήμερο δραματική αύξηση των νέων διαγνώσεων στη Λάρισα που έφθασε το 87% σε σχέση με τα πέντε προηγούμενα 24 ώρα.

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η επιδημιολογική επιβάρυνση της Δράμας (544 κρούσματα το τελευταίο πενταήμερο με αύξηση 110% και 830 νοσούντες ανά 100.000 κατοίκους) και της Καβάλας με αύξηση των φορέων κατά 73,5%.

Ακόμη, σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση υπάρχει και στη Χαλκιδική – αύξηση ασθενών κατά 212%- που αποδίδεται σε μετακινήσεις κατοίκων της Θεσσαλονίκης προς τον συγκεκριμένο νομό για λόγους διασκέδασης κι αναψυχής. Κι αυτό, όταν άρχισαν τα περιοριστικά μέτρα σε Θεσσαλονίκη κι ακολούθως στις Σέρρες που υπήρξε αρχικά η επιμόλυνση των κατοίκων αυτής της περιοχής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑