Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 11th, 2020 | by fileto

0

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δέκα μέτρα ανακούφισης δημοτών Καβάλας

Με ένα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων “απαντά” ο Μάκης Παπαδόπουλος στον Θόδωρο Μουριάδη, που συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων την περασμένη Παρασκευή για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι ασχολείται με τον κορωνοϊό.
Απέναντι στα νεφελώματα και τις αοριστίες του Μουριάδη, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του SEVEN NEW 94.4 το σχέδιό του που περιλαμβάνει δέκα παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης, μείωσης τελών και παροχής εξοπλισμού σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα πρότεινε:

1. Αύξηση του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου (από 140.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ) και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για να ενταχθούν περισσότεροι δημότες.

2. Αύξηση του προϋπολογισμού του Βοηθήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από 50.000 ευρώ που είναι μέχρι τώρα σε 300.000 ευρώ – Αύξηση του ετήσιου ποσού από 300 ευρώ σε 600 ευρώ – Έκτακτη χορήγηση του Βοηθήματος σε ανέργους χωρίς κανένα επίδομα και εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρο οικονομικό πρόβλημα λόγω lockdown.

3. Μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας σε όλους τους δημότες στο επίπεδο του 2019 (δηλ. να μην ισχύσουν οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν για το 2020).

4. Εξίσωση των χρεώσεων (ανά τετραγωνικό) στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα) που πληρώνουν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο με τις χρεώσεις που ισχύουν στη ζώνη ευθύνης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας – Και επιπλέον μείωση (ανά τετραγωνικό) κατά 30% για το 2021.

5. Μείωση της χρέωσης ανά κυβικό κατά 50% για το νερό άρδευσης για τους αγρότες.

6. Απαλλαγή από τροφεία παιδικών σταθμών σε εργαζόμενους γονείς (εκτός voucher) που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2020.

7. Απαλλαγή από δίδακτρα Δημ. Ωδείου σε εργαζόμενους γονείς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2020.

8. Μείωση στην εγγύηση κατανάλωσης νερού από 100 ευρώ σε 30 ευρώ.

9. Παροχή τάμπλετ σε μαθητές που δε διαθέτουν, για να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

10. Αναστολή κάθε είδους κατάσχεσης από τον Δήμο σε βάρος δημοτών και επαγγελματιών για οφειλές στον Δήμο.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑