Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 12th, 2020 | by fileto

0

Ζητάμε μέτρα θωράκισης και στήριξης των δημοτών μας

ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Με αίσθημα ευθύνης ζητάμε μέτρα θωράκισης και στήριξης των δημοτών μας στο νέο lockdown… και σε ότι επακολουθήσει!

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου «Σωστή Επιλογή» πρότεινε μέτρα προστασίας των δημοτών στην διοίκησή του, τα οποία και είναι τα εξής: «Η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε μια πλατφόρμα μέτρων θωράκισης και στήριξης των δημοτών μας, τα οποία πρέπει να λάβει η διοίκηση του Δήμου μας, εφόσον βρισκόμαστε σε νέα επιδείνωση της πανδημίας, όπως κάναμε με αίσθημα ευθύνης και στην περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Για μια ακόμη φορά οι δημότες του Δήμου μας αναγκάζονται σύμφωνα με τα μέτρα της Κυβέρνησης να πειθαρχήσουν σε μια νέα καραντίνα, η οποία κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει.

Έχοντας σαν οδηγό μας την ανάλογη κατάσταση που ζήσαμε την περασμένη Άνοιξη και με όσα μας δίδαξε, η παράταξή μας επανέρχεται όπως είχε κάνει και τότε και μάλιστα από νωρίς να καταθέσει τις προτάσεις της σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει ο Δήμος Παγγαίου για να ανακουφίσει τους δημότες μας, κυρίως εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη!

Αυτή την κρίσιμη στιγμή που τα αλλεπάλληλα lockdown είναι προ των πυλών, ενώ φουντώνει η ύπαρξη κρουσμάτων στους οικισμούς του Δήμου Παγγαίου, είναι πλέον απαραίτητο να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των δημοτών μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

– Παροχή rapid test αλλά και μοριακών τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου μας, ώστε να τους θωρακίσουμε υγειονομικά για να λειτουργούν με ασφάλεια οι υπηρεσίες του Δήμου μας. Την ίδια υπεύθυνη παροχή υπηρεσίας θα πρέπει να την εξασφαλίσουμε και για τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών μας, που δεν έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα να την πραγματοποιήσουν, σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές εφόσον χρειαστεί.

– Άμεσα να γίνει ανάλυση των λυμάτων στους βιολογικούς καθαρισμούς του Δήμου, από τους ειδικούς, για να αποκομίσουμε καθαρή εικόνα της ύπαρξης του επιδημιολογικού φορτίου στους δημότες μας

– Περισσότερα και ασφαλέστερα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ώστε να μην συνωστίζονται οι μικροί μαθητές μας και να μην αναγκάζονται να έρχονται σε επαφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

– Καμία είσπραξη των δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις του Δήμου μας που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω lockdown, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και ανάλογη επιχορήγηση του Δήμου για την απώλεια αυτή.

– Αναδιάρθρωση της εφαρμογής με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γενναίων μειώσεων, σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, καθαριότητα κ.λ.π.) ηλικιωμένων, οικονομικά ασθενών, πολυτέκνων και τριτέκνων. Καμία διακοπή σε κανέναν!

– Μείωση τελών σε κτηνοτρόφους και αγρότες σε υπηρεσίες που τους παρέχει ο Δήμος Παγγαίου

– Άμεση εξόφληση υποχρεώσεων επαγγελματιών – δημοτών μας, που τους οφείλει ο Δήμος Παγγαίου, ώστε να αποκτήσουν ρευστότητα

– Μεγαλύτερη επιτάχυνση και ενδυνάμωση στα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας και Στήριξης των ηλικιωμένων, ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων του Δήμου Παγγαίου, που δοκιμάζονται από την απομόνωση και που πρέπει να είμαστε συνεχώς και αδιάλειπτα κοντά τους, με παροχή άμεσων υπηρεσιών για να μην αισθάνονται μόνοι και απροστάτευτοι

– Προσλήψεις ανέργων σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου κυρίως στην Καθαριότητα, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, αλλά και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες για μεγαλύτερη φροντίδα των ευπαθών ομάδων

– Επαναλειτουργία ειδικής Κοινωνικής ομάδας ψυχολογικής στήριξης των περιπτώσεων που θέλουν ειδική φροντίδα και υποστήριξη.

– Οργάνωση δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου ώστε οι ευπαθείς ομάδες να λαμβάνουν τακτικά περισσότερα αγαθά

– Λειτουργία του προγράμματος myKEPlive, ώστε να γίνει επιτέλους πράξη η ψηφιακή διακυβέρνηση και στον Δήμο Παγγαίου!

– Τέλος θα πρέπει να πιεστεί η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ώστε να πετύχουμε μια ουσιαστικά γενναία μείωση με διαγραφή ενοικίων όσων επαγγελματιών ενοικιάζουν κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την περίοδο του επιβαλλόμενου lockdown, με παράλληλη ενίσχυση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων, κυρίως στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού που θα υποστεί όπως όλα δείχνουν ισχυρή μείωση των εισοδημάτων τους, για να τους δώσουμε την δύναμη αλλά και την δυνατότητα να επανεκκινήσουν την επιχείρησή τους στη νέα χρονιά.

Για μια ακόμη φορά η παράταξή μας πιστή στις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές της διακηρύξεις, προτείνει μέτρα για να μπορέσουμε στην πράξη να κάνουμε δυνατή, την δύναμη της συνεργασίας και της συνέργειας για το καλό του Δήμου Παγγαίου και των δημοτών μας.

Η παράταξη «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, είναι έτοιμη να στηρίξει τις όποιες αποφάσεις για μέτρα στήριξης των δημοτών μας, αλλά παράλληλα πέρα από τα όσα θα προκύψουν από τα μέτρα που θα εξαγγείλει η Πολιτεία, να δώσει με την εμπειρία της, το κάτι παραπάνω που θα πρέπει να εισπράξουν οι δημότες του Δήμου μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑