Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 18th, 2020 | by fileto

0

Γιατί άραγε πανηγυρίζει ο δήμαρχος Παγγαίου;

Για τις αποζημιώσεις των σταφυλοπαραγωγών;

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Παγγαίου «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης αναφέρεται στις άδικες οριζόντιες αποζημιώσεις που θα δοθούν στους σταφυλλοπαραγωγούς της περιοχής και επισημαίνει τις ευθύνες της διοίκησης Αναστασιάδη.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Για μια ακόμη φορά, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο για τους αγρότες του Δήμου Παγγαίου, η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών τους.

Ήλπιζε να τους καλοπιάσει με μια μείωση των τελών άρδευσης (λόγω πανδημίας και καραντίνας), την ώρα που η ίδια η Δημοτική Αρχή τους είχε «χαρατσώσει» με μια αύξηση της τάξης του 50%. Ειρωνεία!

Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι οι σταφυλοπαραγωγοί μας εξαιτίας της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, έχουν υποστεί πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου οι πράξεις θα φέρουν αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αντί ως όφειλε, να συγκαλέσει την Αγροτική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου, που είναι το κατ’ εξοχήν θεσμικό όργανο του Δήμου, να συζητήσει εκτενώς και να διαβουλευθεί με τους καθ’ ύλην αρμοδίους, εμφανίζεται μόνος να πανηγυρίζει ως «κομματικός αβανταδόρος», την διαφαινόμενη επίτευξη της αποζημίωσης των σταφυλοπαραγωγών του Παγγαίου, με το ποσό των 110 ευρώ ανά στρέμμα -οριζόντια!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και ορισμένα εξ αυτών απαιτούν εξηγήσεις:

Αλήθεια, πόσους εξυπηρετεί η οριζόντια αποζημίωση ανά στρέμμα στα σταφυλοχώρια μας και γιατί όχι η αποζημίωση να μην δοθεί αναλογικά μετά από την εκτίμηση της ζημίας που έχουν υποστεί οι παραγωγοί σε κάθε αμπέλι του Δήμου μας;
Αλήθεια αναλογίστηκε η Δημοτική Αρχή την τριετή ζημιά που έχουν υποστεί οι σταφυλοπαραγωγοί μας, οι οποίοι πλέον «ματωμένοι» καλούνται να ξανακαλλιεργήσουν σε μια νέα χρονιά, μετά τις απανωτές ατυχίες τους;
Αλήθεια, γνωρίζουν οι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου, ποιο είναι το κόστος ανά καλλιεργήσιμο στρέμμα;
Αλήθεια, στα πανηγύρια της η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου, θα καλέσει όλους τους σταφυλοπαραγωγούς του Δήμου μας;
Η πραγματικότητα είναι ότι, οι σταφυλοπαραγωγοί του Παγγαίου όχι απλά δεν συμμερίζονται την θριαμβολογία τους, αλλά μιλούν για εμπαιγμό, την ώρα που άλλοι παραγωγοί (π.χ. σπαράγγια) στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας, λαμβάνουν αποζημιώσεις τριπλάσιες ανά στρέμμα.

Πέραν των σταφυλοπαραγωγών αναρωτιέται κανείς τι κάνει η Δημοτική Αρχή και με τους ελαιοπαραγωγούς μας, ειδικά της βρώσιμης ελιάς, οι οποίοι βρίσκονται επίσης σε δύσκολη θέση και δεν μπορούν όχι απλά να μην πανηγυρίζουν, αλλά αναρωτιούνται αν κάποιος θα ασχοληθεί μαζί τους.

Καλά τα πανηγύρια και οι μακέτες κύριε Αναστασιάδη, αλλά με αυτά δεν γεμίζει η τσέπη των αγροτών μας και η ζημιά ολοένα και μεγαλώνει…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑