Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 23rd, 2020 | by fileto

0

Η Δράμα παράγει κρούσματα, η Καβάλα απορροφά!

Η μια μετά την άλλη αδειάζουν από ασθενείς οι κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ή στριμώχνονται για να μπορέσουν να αναπτυχθούν όσες περισσότερες κλίνες για κρούσματα κορωνοϊού μπορούν.

Μπορεί η ΠΕ Καβάλας να μην παράγει κρούσματα όσο άλλες περιοχές, αλλά το νοσοκομείο μας δέχεται περιστατικά από Θεσσαλονίκη, όπως η περίπτωση ενός βαρέως περιστατικού με ασθενή από την Έδεσσα, από Σέρρες, Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως από την Δράμα, όπου το νοσοκομείο της γειτονικής μας πόλης φράκαρε από κρούσματα κορωνοϊού!

Στην περιφερειακή κοινότητα της Δράμας, η διασπορά του κορονοϊού είναι αυξημένη όπως αποτυπώνεται και στα 605 θετικά κρούσματα της περασμένης εβδομάδας, αλλά και στους 130 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

«Είναι δύσκολη κατάσταση, έχουμε αρκετά κρούσματα. Οργανωμένοι είμαστε όλοι δηλαδή τοπική αυτοδιοίκηση και νοσοκομείο. Βλέπω ότι οι Δραμινοί τηρούν τα μέτρα, φορούν τις μάσκες, δεν κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και θεωρώ ότι στη συνέχεια, θα δούμε καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Το νοσοκομείο της Δράμας, όμως, βρίσκεται στα όριά του μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος των άλλων περιστατικών.

Όπως επισήμανε και ο κ. Μαμσάκος, «αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 130 ασθενείς, δεν αντέχει άλλους και μεταφέρουμε πλέον σοβαρά περιστατικά είτε στην Αλεξανδρούπολη είτε στη Θεσσαλονίκη».

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Δράμα περιέγραψε και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού και ειδικά στα χωριά της Δράμας κι ότι άλλα περιστατικά μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, όπως της Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑