Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 22nd, 2020 | by fileto

0

Μακάριος κατά Μορφίδη για την Folli-Follie

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της εταιρείας Folli -Follie, έκανε την εξής δήλωση:

«Με έκπληξη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της εταιρείας Folli -Follie.

Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην Κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.

Δυστυχώς για την Καβάλα, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο τέως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Κόμματος κ. Μορφίδης.

Ο κ. Μορφίδης εμπλέκεται καθώς ήταν ένας από τους οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν την τροπολογία για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (Κ.Α.Ε.), μέσω της οποίας επιχειρήθηκε διευκόλυνση της εταιρείας Folli -Follie.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας την τροπολογία στη Βουλή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραπλάνησε και τα υπόλοιπα Κόμματα για να την ψηφίσουν, αποκρύπτοντας τον πραγματικό σκοπό της.

Ο λαλίστατος σε άλλα θέματα, όπως αυτό της Novartis, κ. Μορφίδης οφείλει να απολογηθεί ενώπιον των πολιτών και να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Για ποιο λόγοέβαλε την υπογραφή του στην συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ μάλιστα το σκάνδαλο της Folli -Follie είχε ήδη λάβει διεθνείς διαστάσεις, διασύροντας τη χώρα;

Γνώριζε ποια εταιρεία κρυβόταν πίσω από την τροπολογία για τα Κ.Α.Ε.;

Υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον ή με την υπογραφή του, έστω και λόγω άγνοιας, βοήθησε συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες, που σήμερα είναι προφυλακισμένοι;

Γνώριζε ότι με την συγκεκριμένη τροπολογία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέτρεψε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli–Follie, ώστε να προλάβουν να ρευστοποιήσουν οι επιχειρηματίες βγάζοντας λεφτά στο εξωτερικό;

Αν όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κανονικά, στο δικό τους κόσμο του ντραραβεριού και του “μαγαζιού”, για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι!

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς” αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, αφού και πάλι οι εκφραστές του, δήθεν υπερασπιστές της διαφάνειας, φαίνεται ότι πιάστηκαν “με τη γίδα στην πλάτη”».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΡΦΙΔΗ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται στριμωγμένη, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες εξαιτίας της ελλιπούς αντιμετώπισης της εξέλιξης της πανδημίας, της απογοητευτικά μικρής αποστολής εμβολίων, της απελπιστικής κατάστασης στην αγορά, του ξεσηκωμού κατά της τροπολογίας Κεραμέως, εφευρίσκει ένα δήθεν σκάνδαλο που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ για να απεκδυθεί από τις εγκληματικές της ευθύνες.

Αυτό συμβαίνει με την Folli-Follie.

Η τροπολογία που υπέγραψα-και γι’ αυτό κατηγορούμαι για νταλαβέρια από τον αδιάβαστο σ’ αυτή την περίπτωση Μακάριο Λαζαρίδη – αφορά τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών (ΚΑΕ). Και μάλιστα, αυτά που βρίσκονται στις εξόδους της χώρας μας προς χώρες εκτός Ε.Ε., δηλαδή την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία. Όπως λέει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες μεθοριακές περιοχές, ήτοι χερσαία σύνορα προς τρίτες χώρες, όπου λειτουργούν καταστήματα αφορολογήτων ειδών, καθώς προσφέρεται εργασία στους κατοίκους αυτών».

Άρα το ενδιαφέρον μου, όπως και των υπολοίπων βουλευτών που υπογράψαμε την τροπολογία, η πλειοψηφία των οποίων ήταν ή είναι βουλευτές παραμεθορίων περιοχών, είχε να κάνει με τον κίνδυνο υποβάθμισης των περιοχών αυτών και την απώλεια θέσεων εργασίας. Δηλαδή, η τροπολογία αφορά τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και όχι την folli-follie.

Την ίδια ακριβώς τροπολογία, χωρίς να αλλάξει ούτε μία λέξη, κατέθεσε τον Μάιο του 2020 η ΝΔ δίνοντας παράταση μέχρι 31/12/2022.

Ο κ. Λαζαρίδης από χθες το βράδυ, χωρίς να έχει διαβάσει την τροπολογία-ίσως να είναι κολλητικό από τον κ. Χρυσοχοϊδη- με αναρτήσεις του στα social media αλλά και δηλώσεις του σε κεντρικά ΜΜΕ, δηλώνει ότι εγώ και οι υπόλοιποι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήσαμε κατά παραγγελία. Αν έχει δίκιο ο κ. Λαζαρίδης, τότε η ΝΔ που νομοθέτησε ακριβώς την ίδια τροπολογία, τί έκανε; Εκτός και αν, όταν νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκάνδαλο, αλλά όταν νομοθετεί η ΝΔ είναι απλά Τρίτη.

Επειδή οι δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη είναι προσβλητικές προς το άτομό μου και θίγουν την τιμή και υπόληψή μου, εντός της ημέρας θα του στείλω εξώδικο, καλώντας τον να ανακαλέσει. Εάν δεν το κάνει, είμαι υποχρεωμένος υπερασπιζόμενος την τιμή, την ηθική και την πολιτική μου υπόσταση και διαδρομή να καταθέσω αγωγή».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑