Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 26th, 2020 | by fileto

0

Ευαισθησία Ζαμπούκη με ευχές στη νοηματική…

Το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με την Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου και μοίρασαν σε οικογένειες παιδιών, “δέματα αγάπης” με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τα δέματα ετοιμάστηκαν από το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Λειτουργούς του σχολείου.

Τα παιδιά αφού τραγούδησαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και χάρισαν στον Δήμαρχο ξεχωριστές χειροποίητες κάρτες και γούρια.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ
Ο Γιάννης Ζαμπούκης με τη γνωστή ευαισθησία του σε θέματα προσβασιμότητας, απέδωσε ο ίδιος προσωπικά στη Νοηματική γλώσσα, το εορταστικό τραγούδι “Καινούργιος χρόνος μπαίνει στην Οικουμένη” που έγραψε ο κορυφαίος στιχουργός μας Βασίλης Γιαννόπουλος ειδικά για την Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος έστειλε με αυτό τον τρόπο το μήνυμα, ότι η ελεύθερη και πλήρης πρόσβαση των ΑμεΑ στην επικοινωνία, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Γιάννη Ζαμπούκη, από το νέο χρόνο οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ανακοινώνονται και στη νοηματική γλώσσα.

Να επισημάνουμε ότι ο Βασίλης Γιαννόπουλος είναι ο στιχουργός πάνω από 500 τραγουδιών, που έχουν ερμηνεύσει οι κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές (Πάριος, Τερζής, Παπακωνσταντίνου, Καρράς, Σφακιαννάκης, Πάολα, Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντώνης Βαρδής, Γλυκερία, Πλούταρχος, Γονίδης, Βέρτης, Μαχαιρίτσας, Μπάσης, Οικονομόπουλος, Δάντης, είναι μόνο μερικοί από αυτούς) και έγραψε αυτό το τραγούδι αφιερώνοντας το στην πόλη του Έβρου. Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δείχνοντας άλλη μια φορά την μεγάλη ευαισθησία του στα ΑμεΑ ανέλαβε να το αποδώσει ο ίδιος στη νοηματική γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ
https://www.youtube.com/watch?v=k5bpq5IIQoc&fbclid=IwAR0mzVeNt49OZU0V1rUgYEwGuxSpdGEg3FdMxLHR3rcDD7rdLaxyvg-aD9c


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑