Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2021 | by fileto

0

Πάει Έβρο ο Μηταράκης για να ηρεμήσει την κατάσταση

Στον Έβρο θα μεταβεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου.

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις τοπικών παραγόντων του Έβρου σχετικά με τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ, ο υπουργός Μετανάστευσης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλειο Μαυρίδη, ενώ τον ενημέρωσε ότι θα συμμετάσχει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ένωσης, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην επιστολή ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι η μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% το 2020, η επέκταση και αναβάθμιση του φράκτη στον Έβρο, οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων, καθώς και η λειτουργία κλειστών/ ελεγχόμενων δομών “συμβάλλουν αποφασιστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους ακρίτες”.

Με τα προτεινόμενα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας “παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο”. Επίσης, τονίζεται ότι δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με τη σημερινή χωρητικότητα της δομής. Η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού θα ορίσει με ακρίβεια το έργο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑