Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 12th, 2021 | by fileto

0

Μυρίζει τσιγάρο και καπνό η ΤΕΠ Καβάλας;

Η πανδημία, το lockdown και τα σκαμπανεβάσματα των κρουσμάτων φαίνεται πως έχουν θέσει σε δεύτερη μοίρα, μεταξύ άλλων, και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Αρκετά συχνά παρατηρείται το φαινόμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο νόμος να παραβιάζεται σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Δημαρχεία, σε Νοσοκομεία, σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Δικαστικά Μέγαρα και όπου αλλού υπάρχουν καπνιστές, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν.

Όπως κατήγγειλε ένα μέλος της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Δράμας, που χρειάστηκε να πάει το παιδί του στο Νοσοκομείο Καβάλας, η εφαρμογή του νόμου είναι άγνωστη λέξη, αφού ακόμη και στην είσοδο των Επείγοντων Περιστατικών οι καπνιστές πάνε και έρχονται, ανάβοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.

«Μπαίνοντας στην είσοδο των επειγόντων το πρώτο που βλέπει κάποιος είναι πολίτες να κάθονται ακριβώς έξω από την πόρτα που ανοιγοκλείνει, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου και να καπνίζουν ακατάπαυστα» είναι τα λόγια του μέλους που κατήγγειλε το τραγικό γεγονός. Μάλιστα, όπως είπε, κάνοντας μια βόλτα κανείς από τους διαδρόμους και περνώντας έξω από διάφορα γραφεία και ιατρεία, μυρίζει έντονα την μυρωδιά καπνού.

Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε και όταν ο άνδρας χρειάστηκε να πάει στο γραφείο που στεγάζει από κοινού τους διευθυντές της ουρολογικής και της ρευματολογικής κλινικής. Όταν άνοιξε την πόρτα τον περικύκλωσε ένα σύννεφο καπνού και είδε ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα στο γραφείο.

Βέβαια, δεν ήθελε να δημιουργήσει ανάστατωση και να δώσει συνέχεια, δεδομένου ότι ήταν εκεί το ανήλικο παιδί του, ωστόσο, προσπάθησε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του, για την κατάσταση που επικρατεί μέσα σε έναν χώρο υγείας!

Ανενεργή η υπηρεσία 1142

Όπως έκανε γνωστό ο άνδρας που καταγγέλει το γεγονός, στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει με το 1142, δυστυχώς διαπίστωσε ότι και αυτή η υπηρεσία είναι ανενεργή.

Ως εκ τούτου, το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ικανότητα ή μη του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να επιβάλει την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑