Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 16th, 2021 | by fileto

0

Πασπάλισε το χιόνι την Καβάλα

Ξώφαλτσα μας πήρε ο χιονιάς με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καβάλας και του Παγγαίου, αλλά και στην ορεινή περιοχή του Νέστου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Αντιμέτωποι με τον παγετό είναι οι κάτοικοι του Κάτω Νευροκοπίου, αφού το θερμόμετρο δείχνει σταθερά πολύ κάτω από το 0. Η θερμοκρασία στις 8.20 το πρωί της Παρασκευής -σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών- ήταν στους -6,3 βαθμούς Κελσίου.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην περιοχή, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Λόγω όμως των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, χρειάζεται προσοχή στο οδικό δίκτυο.

«Δεν μας ενοχλούν τα χιόνια αλλά ο παγετός», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, τονίζοντας ότι πλέον η περιοχή είναι αντιμέτωπη με τον παγετό και θερμοκρασίες που δεν ανεβαίνουν πάνω από το 0 για όλο τον χειμώνα.

Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Προβληματισμό, όμως, προκαλεί η ανάγκη τακτικού αερισμού των σχολικών αιθουσών με χαμηλές θερμοκρασίες. Το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι ανοικτό, αν και χρειάζεται προσοχή των οδηγών. Συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας, κατά διαστήματα, ρίχνουν αλάτι καθαρίζοντας το οδικό δίκτυο αλλά και τους δρόμους μέσα στους οικισμούς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑