Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 1st, 2021 | by fileto

0

Νεκρός 46χρονος πυροσβέστης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Συμμετείχε στη διάσωση μαθητών από σχολείο που πλημμύρισε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 46χρονος πυροσβέστης, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος έχασε την ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

πυροσβεστική πλημμύρες-1612186768Ο πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παραπέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών που είχαν αποκλειστεί στο σχολείο τους, εξαιτίας της πλημμύρας που προκάλεσε η βροχή στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου Δημόκριτος και εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν άνω των 40 ετών».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς είναι σώα.

Ειδικότερα, υπό την επιστασία του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη και τη συνδρομή οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απομακρύνθηκαν ασφαλή από το νηπιαγωγείο συνολικά 21 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σήμερα, θρηνούμε τον χαμό ενός συνανθρώπου μας. Πενθούμε για τον θάνατο ενός πυροσβέστη ΉΡΩΑ, ο οποίος χάθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει και να σώσει παιδιά από την πλημμύρα που προξένησε η θεομηνία.

Εκφράζουμε τη θλιψη, την οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του για τον άδικο χαμό του. Είθε ο Θεός να βοηθήσει ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα από την πρωτόγνωρη αυτή μανία της Φύσης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑