Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 4th, 2021 | by fileto

0

Δήμαρχος με τα όλα του ο Γιάννης Ζαμπούκης

Ελαφρύνσεις δρομολογούνται για όλες τις Δημοτικές Ενότητες που ταλαιπωρήθηκαν μια και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Α. (αρ.απφ 18/01-02-2021) αποφάσισε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΑ Γιάννη Ζαμπούκη τα εξής:

Κατά την εκκαθαριστική περίοδο του 2021, οι καταναλωτές των οικισμών Νίψας και Λουτρών, θα χρεωθούν τόσα κυβικά νερού, όσα ήταν καταγεγραμμένα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2020). Στην περίπτωση που ο μετρητής τους έχει καταγράψει λιγότερη κατανάλωση από εκείνη του 2020, τότε θα χρεωθούν τη μικρότερη κατανάλωση.

Αυτό γίνεται, διότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα της 12ης Ιανουαρίου 2021 και ταλαιπωρήθηκαν με το να μην τους παρέχεται υδροδότηση από το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ αφενός, αφετέρου επειδή οι ιδιοκτησίες τους γέμισαν με λασπόνερα και θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες νερού για να τις καθαρίσουν.

Αντίστοιχες ενέργειες και ελαφρύνσεις ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ισχύει για κάθε οικισμό του Δήμου μας, δρομολογούνται για όσους συνδημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ταλαιπωρήθηκαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Καυγάς με Μέτιο και Πέτροβιτς

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου Αλεξανδρούπολης και Αντιπεριφέρειας Έβρου, αναφορικά με τις πρόσφατες πλημμύρες που οδήγησαν σε υλικές ζημιές και φυσικά στο θάνατο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις και των δύο πλευρών, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης επανέρχεται με νέα ανακοίνωσή του, την οποία συνοδεύει με βίντεο συνέντευξης του κ. Πέτροβιτς, στο οποίο ο ίδιος, όπως αναφέρεται, “αποποιείται των ευθυνών του κατηγορώντας ευθέως και ψευδώς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης”. Αυτές οι δηλώσεις οδήγησαν στη χθεσινή δημοσιοποίηση, από πλευράς δημοτικής αρχής, υπηρεσιακών εγγράφων, από τον Δήμο προς την Περιφέρεια, που, όπως τονίζει ο Δήμαρχος, “αποδεικνύουν την επιθυμία μας για συνεργασία όλων των υπηρεσιών για την αποτελεσματική προστασία του πολίτη”.

Αναλυτικά:

Αναφορικά με όσα γράφονται και δηλώνονται για τις ευθύνες των θεσμών για το τραγικό συμβάν της απώλειας συνανθρώπου μας και για τις καταστροφές υποδομών και περιουσιών από τα καιρικά φαινόμενα την 1/2/2021, θεωρώ ότι ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουμε είναι τα στοιχεία της Φύσης.

Αυτά αποτελούν πραγματική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών.

Και φυσικά αυτά τα θέματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης.

Τη 02/02/2021 σε απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA των Αθηνών από τον χώρο του δυστυχήματος οι πολίτες είδαν και άκουσαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς να αποποιείται των ευθυνών του κατηγορώντας ευθέως και ψευδώς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ότι δεν ζήτησε εγκαίρως την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τον έγκαιρο καθαρισμό και τη διάνοιξη ρεμάτων και φρεατίων. Αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα και ο ήχος του συγκεκριμένου αποσπάσματος της εκπομπής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑