Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 5th, 2021 | by fileto

0

Ντούμπλεξ απάτη σε επιχειρηματίες Καβάλας και Έβρου

Οι απατεώνες αλωνίζουν το τελευταίο διάστημα σε όλη την περιφέρειά μας. Μετά από άλλα περιστατικά ήρθε ακόμη ένα να φιγουράρει στη λίστα της απάτης με τραπεζικούς λογαριασμούς που οι επιτήδειοι έχουν βρει τρόπο να αφαιρούν χρήματα.

Πριν από τρείς μέρες ένας απατεώνας προσποιούμενος ότι ήθελε τις υπηρεσίες επιχειρηματία της Καβάλας με το κόλπο της πληρωμής αυτόματης συναλλαγής που δήθεν έκανε λάθος μπήκε στον λογαριασμό της επιχείρησης και άρπαξε (τόσα πρόλαβε) 200 ευρώ!

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα για μεταφορά χωματουργικού μηχανήματος από την Καβάλα στη Λάρισα.

Συμφωνήθηκε το τίμημα και μάλιστα είχε το θράσος για να γίνει πιο πιστευτός να του αναφέρει και την οδό στην οποία βρίσκονταν το μηχάνημα αυτό, άρα ήξερε την Καβάλα!

Ακολούθως ζήτησε έναν λογαριασμό για να βάλει τα χρήματα τα οποία ισχυριζόταν ότι έβαλε και μάλιστα πίεζε τον επιχειρηματία να τα δει για να το σιγουρέψει.

Αντί να του βάλει χρήματα ο απατεώνας πρόλαβε και του αφαίρεσε 200 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας μέσω τραπέζης προσπάθησε και κατάφερε να κλείσει τον λογαριασμό για να μην του πάρει κι άλλα χρήματα, ειδοποίησε την αστυνομία και περιμένει μήπως και συλληφθεί ο δράστης που προφανώς έτσι βγάζει το χαρτζιλίκι του!

ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προσποιήθηκε αντιδήμαρχο και ξεγέλασε επιχειρηματία, αλλά συνελήφθη

Η υπόθεση θυμίζει την απάτη που έγινε σε βάρος ιχθυοπώλη της Καβάλας όπου ο απατεώνας προσποιήθηκε ότι ήταν ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος και εξαπάτησε αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επαγγελματία.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απάτη σε βάρος επιχείρησης στον Έβρο, που διαπράχθηκε την 4-2-2021.

Από τους παραπάνω αστυνομικούς σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης, με τον οποίο συμφώνησε υποτιθέμενη αγορά προϊόντων αξίας 600 ευρώ.

Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής 6.000 ευρώ, αποστέλλοντάς ταυτόχρονα στον παθόντα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά, καταφέρνοντας να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.380 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά ο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑