Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 8th, 2021 | by fileto

0

Τρέχουμε σαν ραλίστες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Έπειτα από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, η πιό συχνή επικίνδυνη παράβαση που καταγράφηκε είναι η υπερβολική ταχύτητα, με 693 παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2021.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιανουάριο του 2021, βεβαιώθηκαν συνολικά 3.391 παραβάσεις, από τις οποίες οι 966 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως:

693 για υπερβολική ταχύτητα
11 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
83 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
20 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
98 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
21 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
2 για αντικανονικό προσπέρασμα
22 για φθαρμένα ελαστικά
4 για αντικανονικούς ελιγμούς
Έτσι από τα παραπάνω προκύπτει πως η συχνότερη επικίνδυνη παράβαση στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας ήταν η υπερβολική ταχύτητα.

Συμβουλές οδικής ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑