Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 9th, 2021 | by fileto

0

Ανησυχία για κρούσματα σε εκπαιδευτικούς στον Πρίνο Θάσου

Σε ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση ΚΚΕ Θάσου αναφέρει: «Η εμφάνιση θετικών κρουσμάτων covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου στον Πρίνο Θάσου αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν ικανοποίησε κανένα από τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, του γονεϊκού κινήματος για μείωση των μαθητών ανά αίθουσα με αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» οι μαθητές σε αίθουσες «κλουβιά», δεν έκανε καμία επιπλέων πρόσληψη εκπαιδευτικών, δεν αύξησε τις αίθουσες διδασκαλίας, δεν προσέλαβε το επαρκές μόνιμο προσωπικό στο τομέα της καθαριότητας των σχολείων.

Τώρα να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να γίνει απολύμανση στο σχολείο, να γίνει με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους οργανωμένη ιχνηλάτηση των επαφών, να διενεργηθούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Να υπάρξει πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την συρροή των κρουσμάτων στους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η δίκαιη αγανάκτηση που νιώθουν οι γονείς να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα και να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑