Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 18th, 2021 | by fileto

0

Οι Σερραίοι δεν θέλουν να βλέπουν τα κανάλια ΑΜ-Θ

Το Επιμελητήριο Σερρών επανέρχεται στο αίτημά του για την ένταξη του Ν. Σερρών στο τηλεοπτικό διαμέρισμα της Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή του προέδρου του κ. Χρ. Μέγκλα προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμες/οι,

Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή ως τους πλέον αρμόδιους, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και κατόπιν και απάντησης της DIGEA σε σχετική μας διαμαρτυρία, για την επίλυση ενός ιδιαίτερου σοβαρού ζητήματος που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Νομό Σερρών. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008 ο Νομός Σερρών υπάγεται ως προς την ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), ενώ διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη από το 2014 ζητάμε ως Επιμελητήριο Σερρών επανειλημμένα την υπαγωγή του Νομού Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς, όμως, να εισακούονται τα αιτήματά μας.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο οι Σερραίοι πολίτες να παρακολουθούν τα περιφερειακά κανάλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να μην μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τη δική τους Περιφέρεια, ενώ, αντίστοιχα, να μην είναι δυνατή και η εκπομπή σερραϊκών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, το πρόβλημα αυτό γιγαντώθηκε τον τελευταίο χρόνο, καθώς η ενημέρωση έχει αποκτήσει ζωτική σημασία κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο αίτημά μας και διαμαρτυρόμενοι εντόνως για τη μη υλοποίησή του τόσα χρόνια, σας ζητάμε εκ νέου, στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής μετάβασης βάσει του Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑