Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 25th, 2021 | by fileto

0

Τι θα κάνετε για τον τουρισμό φέτος κύριε Δήμαρχε;

Για μια ακόμη φορά η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, επανέρχεται σε ένα κρίσιμο θέμα το οποίο ταλανίζει και προβληματίζει τους επαγγελματίες του Δήμου Παγγαίου που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Παρά τα όσα υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Παγγαίου τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κάνουν λόγο για μείωση του εισοδήματος των επαγγελματιών του τουρισμού στην περιοχή μας που φτάνει το 60% για το 2020 σε σχέση με το 2019 που ήταν μια καλή χρονιά.

Μπαίνουμε στην Άνοιξη και ακόμη δεν έχουμε εικόνα για την φετινή τουριστική περίοδο μια και η περιοχή μας στηρίζεται στον οδικό τουρισμό των Βαλκανίων οι οποίοι επιλέγουν την συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας στη Ροδόπη για να έρθουν στις ακρογιαλιές του Δήμου Παγγαίου και να απολαύσουν τις υπηρεσίες τουρισμού που παρέχουμε.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας ακόμη δεν έχει θωρακιστεί με τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την ιχνηλάτηση και την ασφαλή πιστοποίηση των εισερχόμενων τουριστών.

Πέρσι λειτούργησε η συνοριακή διάβαση στο τελωνείο Προμαχώνα που όπως γνωρίζουμε πέρα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν «έσπρωξε» μεγάλο κύμα τουριστών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι στις δικές μας, παρά ελαχίστων που προτίμησαν τον Δήμο Παγγαίου.

Θυμόμαστε καθαρά τις δηλώσεις στελεχών της Δημοτικής μας Αρχής ότι η τουριστική προσέλευση ήταν ικανοποιητική μια και την επιλέγουν οι μόνιμοι παραθεριστές από Δράμα και Σέρρες οι οποίοι αποτελούν οικονομικό παράγοντα για τις τουριστικές μας επιχειρήσεις.

Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο ως ανέκδοτο μπορούσε να ληφθεί!

Φέτος ο καιρός τρέχει και μάλιστα αν για δεύτερη χρονιά υποστούμε ζημιά στο τουριστικό μας προϊόν τότε θα είναι διπλά ανεπανόρθωτη και θα κάνουμε χρόνια να συνέλθουμε από την κατάληξη αυτή.

Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να πάρει πρωτοβουλίες άμεσες και δυναμικές.

Να πιέσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να ξεκινήσει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε φέτος από το Πάσχα ακόμη να ανοίξει η συνοριακή δίοδος της Νυμφαίας και να εγκατασταθεί πλήρης εξοπλισμός για λήψη τέστ ανίχνευσης του κορωνοϊου και μονάδας η οποία θα ελέγχει σύντομα και μεθοδικά το προφίλ των εισερχομένων τουριστών, σε πλήρη συνενόηση με τον ΕΟΔΥ.

Να ξεκινήσει ειδική διαφημιστική καμπάνια ξεχωριστά από τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να προβάλλει το χαμηλό επιδημιολογικό προφίλ της περιοχής του Δήμου Παγγαίου, αλλά και τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρουν για την ασφάλεια των τουριστών οι τουριστικές υποδομές μας.
Να δημιουργήσει όλα εκείνα τα εργαλεία για την μόχλευση και την προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού, μια και θα έχουμε την ευκαιρία να τους δεχθούμε χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και ιχνηλατήσεις, αλλά μόνο με την χρήση τέστ θετικότητας σε κάθε τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα.
Να φροντίσει ώστε όλο το προσωπικό των τουριστικών μας επιχειρήσεων να κάνει το απαραίτητο τεστ ιχνηλασιμότητας και γιατί όχι να προχωρήσει ο εμβολιασμός του μέσα σε χρονικά περιθώρια που θα θωρακίσουν το τουριστικό μας προϊόν
Τέλος κάνουμε έκκληση στην Δημοτική Αρχή να ενεργοποιηθεί και να δώσει επί πλέον κίνητρα ανακούφισης στους επαγγελματίες του τουρισμού, σε ότι αφορά δημοτικά τέλη, λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑΠ, τέλη ενοικίασης κοινοχρήστων δημοτικών χώρων κ.λ.π.
Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό…

Ο τουρισμός στον Δήμο Παγγαίου αν δεχθεί ένα ακόμη χτύπημα φέτος, θα είναι η αρχή ενός ντόμινο καταστροφής.

Η παράταξή μας για ακόμη μια φορά θα σταθεί αρωγός σε όποια θετική προσπάθεια γίνει από την Δημοτική Αρχή, αλλά θα είμαστε καταπέλτης αν δούμε και φέτος …να σφυρίζει αδιάφορα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑