Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 29th, 2021 | by fileto

0

Ασθενοφόρα από Καβάλα πηγαίνουν στην πρωτεύουσα

Η επιδημία έχει χτυπήσει ανελέητα την πρωτεύουσα και όπως φαίνεται τα πράγματα είναι οριακά και στην ανταπόκριση του απαραίτητου προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Από την Αθήνα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χθες ανέφερε ότι: «Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω και εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και των στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών.

Σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς. Έτσι θα συνεχίσουμε, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.

Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δείξει υπομονή και για πολλούς-πολλούς μήνες προσπαθούν να βοηθήσουν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλον να τα καταφέρουμε, αξίζουν τα πάντα.

Η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το τεράστιο αυτό έργο», είπε καταλήγοντας.

Για τον λόγο αυτό ένα τημ γιατρών και νοσηλευτριών ήδη από την περασμένη Παρασκευή έφυγαν από τα Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης για Αθήνα, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες αναχώρησαν για Αθήνα, χθες το πρωί της Δευτέρας 5 ασθενοφόρα και 10 άτομα πληρώματα της Καβάλας για να στηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑