Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 31st, 2021 | by fileto

0

Έφυγε για το «μεγάλο ταξίδι» ο Παναγιώτης Νεστορίδης

νεστοριδης παναγιωτηςΈφυγε στα 56 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης.

Είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Εβδόμη», «Αγγελιοφόρος» και «Έθνος», ήταν εκδότης της εφημερίδας «Εγνατία», ενώ διετέλεσε πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης TV 100, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και γενικός γραμματέας στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα, ενώ αποτελούσε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη”.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα, για τον θάνατο του Παναγιώτη Νεστορίδη, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον σύντροφό μας Παναγιώτη Νεστορίδη. Από τα γεννοφάσκια του στους αγώνες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, πορεύτηκε με γνώμονα τον ξεχωριστό αξιακό του κώδικα, με καθαρότητα, εντιμότητα και διαρκή αισιοδοξία. Μάχιμος δημοσιογράφος, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενος με αυταπάρνηση τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Ο Παναγιώτης ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Καβάλα στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Όπως έγραψε στο σημείωμά του, μετά την εκλογική μάχη «Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα και θα συνεχίσουμε μαζί στην όμορφη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και ενοποίηση του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Εις το επανιδείν!».

Σε μήνυμά του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», Κώστας Κατσιμίγας μια και ο Παναγιώτης Νεστορίδης ήταν υποψήφιός της αναφέρει: «Σήμερα έφυγε από τη Ζωή, σε ηλικία μόνο 56 ετών, το επίλεκτο στέλεχος της παράταξης μας Παναγιώτης Νεστορίδης. Ο Παναγιώτης καταγόταν από την Νικήσιανη Καβάλας και ήταν υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Στις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε τρίτος αναπληρωματικός. Μάχιμος δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής σε πολλά ΜΜΕ της Καβάλας της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Τελευταία ήταν Δημοσιογράφος, υπεύθυνος για τα αγροτικά θέματα στην εφημερίδα «Έθνος». Πρώην Πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ). πρώην Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και Γενικός Γραμματέας στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας από σήμερα το πρωί κάνουν εκτενείς αναφορές στην προσωπικότητα και το ήθος του. Η πολιτική Κηδεία του θα γίνει αύριο στο κοιμητήριο της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη. Παναγιώτη, θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θρηνεί την απώλεια του Παναγιώτη Νεστορίδη

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί μια απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη: Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, σε ηλικία μόλις 56 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο, που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν νικηφόρα.

Γεννημένος το 1965 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο Παναγιώτης Νεστορίδης έγινε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ το 1994 και έκτοτε η διαδρομή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την συνδικαλιστική δράση του κλάδου, την οποία υπηρέτησε από πολλές διαφορετικές θέσεις: ως μέλος (2002-2004) και κατόπιν (2004-2008) αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ (2001-2004), ως μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (από το 2009 έως σήμερα). Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά την περιπέτεια με την υγεία του, άσκησε σε αυτό τα καθήκοντα του με συνέπεια, προσήλωση, και ένταση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποχρεώσεις του ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η πολύπλευρη δράση του είχε πάντοτε ως ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την Περιφέρεια και χάρη σε αυτήν κερδήθηκε πολύ έδαφος σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, αλλά και την εδραίωση της περιφερειακής Ενημέρωσης ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα στην ιεράρχηση του κλάδου και της πολιτείας. Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάγκη όχι μόνο ως συνδικαλιστής, αλλά και με το πλούσιο δημοσιογραφικό έργο του και τις επιλογές του από όποιες θέσεις ευθύνης ανέλαβε σε Μέσα που δούλεψε.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Εβδόμη Καβάλας, Ριζοσπάστης, Επενδυτής, Οικονομική, Νέα Εγνατία, Πρώτη, Αγγελιοφόρος, Έθνος, στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV, στο Ράδιο Ζ, στον 904 Αριστερά στα FM, ενώ δημιούργησε σε συνεργασία με συναδέλφους την ενημερωτική ιστοσελίδα egnatiapost.gr. Την περίοδο 2014-2017 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ (ΤV100, FM100).

Ο τόσο πρόωρος θάνατος του Παναγιώτη Νεστορίδη στερεί τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης από τη συγκροτημένη, παραγωγική και νηφάλια προσέγγισή του στα ζητήματα της Ενημέρωσης, που πάντα συνδυαζόταν με αγωνιστικό πνεύμα και γόνιμη διεκδικητική διάθεση. Στερεί επίσης το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα από έναν συνεπή υπερασπιστή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Δεν υπήρξε τα τελευταία 30 χρόνια μάχη για τις ασφαλιστικές και εργασιακές διεκδικήσεις του κλάδου, που δόθηκε χωρίς τον Παναγιώτη Νεστορίδη.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με βαθιά οδύνη ένα από τα πιο οικεία της πρόσωπα και διατυπώνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑