Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2021 | by fileto

0

Θέλουν να εμβολιαστούν οι έμποροι της Καβάλας

Με επιστολή του προς τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζητά από την Κυβέρνηση να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, όπως και όσων εργάζονται στον κλάδο αυτό.

Η Διοίκηση του Συλλόγου στην επιστολή της τονίζει: «Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ελπίζουμε να δώσει μια ανάσα στην αγορά και να μη χρειαστεί να κατεβάσουν ξανά ρολά οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται μια επιστροφή στην κανονικότητα γιατί οι αντοχές και τα όρια έχουν ξεπεραστεί και δεν αναφερόμαστε μόνο στις οικονομικές αλλά και στις ψυχολογικές.

Όλοι μας χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τον κανόνα «ό,τι ανοίγει δεν ξανακλείνει» απαρέγκλιτα, υπεύθυνα και με πρόταγμα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου όλο αυτό το χρόνο με κάθε τρόπο βοήθησε και πειθάρχησε στις κυβερνητικές αποφάσεις και ήρθε η ώρα της επαναλειτουργίας του με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να είναι ασφαλείς τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες. Πιστεύουμε όμως ότι επειδή τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και η επιλογή ακορντεόν δεν είναι η αποδεκτή λύση και πριν γίνει άλυτη η εξίσωση μεταξύ πανδημίας και οικονομίας θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά της covid 19 στους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου.

Μετά δηλ. τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών, των σωμάτων ασφαλείας και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου προτείνουμε να εμβολιαστεί η ομάδα του πληθυσμού που ασχολείται με το λιανεμπόριο μαζί με όσους εργάζονται στην εστίαση και τον τουρισμό. Είναι ένας τρόπος να θωρακίσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και να διαφυλάξουμε την επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς τις μεθόδους click away και click inside. Θα αποκατασταθεί το κλίμα της αγοράς και οι καταναλωτές άφοβα θα επισκέπτονται τα free covid καταστήματα.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να προσεγγίσουμε έναν σημαντικό βαθμό κανονικότητας, αλλά η προτεραιότητα πρόσβασης των συναδέλφων στο εμβόλιο και η παράταση των μέτρων στήριξης εκ μέρους της πολιτείας και θέσπιση ανάλογων παρεμβάσεων μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα στις απώλειες που υφίσταται ο κλάδος μας και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑