Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2021 | by fileto

0

Πολλά κεράσια τάζει ο Φίλιππος Αναστασιάδης…

Πολλά εκατομμύρια στα χαρτιά αραδιάζει ο δήμαρχος Παγγαίου…

ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΜε μια λαϊκή παροιμία: «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι…»! απαντά ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου, Σωστή Επιλογή, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, για τα έργα τα οποία αραδιάζει ο δήμαρχος Παγγαίου, που θα διεκδικηθούν από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης αναφέρει: «Μέσα σε μια επικοινωνιακή παραζάλη, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Παγγαίου παρουσιάζουν καθημερινά με μακέτες, σωρεία έργων τα οποία θα προτείνει ο Δήμος Παγγαίου, ώστε να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

Κατανοούμε την παραζάλη αυτή, μια που η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου δεν έχει να επιδείξει έργο τουλάχιστον στο 18μηνο της δεύτερης θητείας της, και καλό θα είναι να μην χρησιμοποιεί ως δεδομένο ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει όλα αυτά τα εκατομμύρια τα οποία αφειδώς απλώνει στο χαρτί των ανακοινώσεων και των μακετών της …σαν να ήταν τραχανάς!

Μακάρι, ο Δήμος Παγγαίου κάθε πρότασή του να την ενσωμάτωνε στα κάθε λογής προγράμματα τα οποία προκηρύσσονται και να θεωρούσε τετελεσμένο ότι θα γίνουν αποδεκτά, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να έχουν τις διασυνδέσεις και την πειθώ όλα αυτά τα έργα που μας αραδιάζουν το τελευταίο διάστημα να γίνουν πράξη και να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας!

Ο σοφός μας λαός λέει: «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» κι εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την σοφία του λαού μας!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Παγγαίου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εφαρμοστεί συγκεκριμένο πλαφόν έργων και χρηματοδότησης για όλους τους Δήμους, φυσικά και για τον Δήμο Παγγαίου, τα οποία θα καλυφθούν από συγκεκριμένα προγράμματα.

Άρα, δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές όλες οι αιτούμενες προτάσεις για έργα στον Δήμο μας.

Για τον λόγο αυτόν, η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» πρότεινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι από την στιγμή που θα ανακοινωθεί το πλαφόν χρηματοδότησης των έργων για τον Δήμο μας, αντί να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή όπως προβλέπεται, να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να υπάρξει σωστή ιεράρχηση και προτεραιοποίηση στα έργα που τελικά θα προταθούν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να εκφράσουν την γνώμη τους.

Η πρόταση μας αυτή έγινε δεκτή τόσο από την Διοίκηση όσο και από τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων με πολύ θετικά σχόλια.

Τέλος, αξίζει να δώσουμε τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου, που σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα μπόρεσε να ολοκληρώσει τα Τεχνικά Δελτία με τα οποία ο Δήμος Παγγαίου, κατέθεσε τις προτάσεις του».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑