Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 9th, 2021 | by fileto

0

Ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον Μπαταλογιάννη

img_0658-1Ο ιερέας ζήτησε συγνώμη απ’ όσους έθιξε ενώ επίκειται έλεγχος της Πολεοδομίας Παγγαίου στο λόφο της Ρέμβης. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου την περασμένη Δευτέρα υπήρξαν νεότερα σχετικά με την υπόθεση των έργων στο λόφο της Ρέμβης της Νέας Ηρακλείτσας.

Αυτά φαίνεται να αφορούν πρωτίστως τον ιερέα της εκκλησίας του ίδιου χωριού. Μέσω του κ. Δημήτρη Μπαταλογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα στη διάρκεια της συνεδρίασης, πληροφορηθήκαμε ότι το βασικό και μείζον θέμα έληξε.

Αυτό για το οποίο είχε στείλει εξώδικο στον ιερέα, απειλώντας τον ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Εμμέσως πλην σαφώς προκύπτει ότι ο ιερέας ζήτησε συγνώμη από τον κ. Μπαταλογιάννη ενώ σχετική αναφορά έκανε και στην εκκλησία, αμέσως μετά την λειτουργία των Χαιρετισμών.

Πριν από μία εβδομάδα. Στο κήρυγμα του εκείνη την ημέρα ο ιερέας φέρεται να ζήτησε συγνώμη απ’ όλους όσους προσέβαλε ή ενόχλησε αν και δεν αποκλείεται στον κ. Μπαταλογιάννη η συγνώμη να υπήρξε και δια ζώσης.

Όποιος άκουσε στη συνεδρίαση τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κατέληξε σε τέτοια συμπεράσματα.

Ο κ. Μπαταλογιάννης μπορεί να μην ήταν συγκεκριμένος στο τι μεσολάβησε, το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι για αυτόν το θέμα έληξε. Το θέμα με τον ιερέα. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Μπαταλογιάννης ζήτησε να υπάρξει μια γενικότερη προσέγγιση όσον αφορά τον λόφο ώστε να γίνουν έργα ανάπλασης και κατάλληλης αξιοποίησης προκειμένου η περιοχή να είναι ανοιχτή για όλους και όχι μόνο για τις εκκλησιαστικές δραστηριότητες και τα θρησκευτικά μυστήρια.

Με την πρόταση του συμφώνησε η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, που και αυτή είναι υπέρ της άποψης να πέσουν οι τόνοι ώστε να ξεπεραστούν και να λήξουν τα προσωπικά. Τυχόν έργα ανάπλασης είναι το εύκολο. Αν και πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του ποιος έχει αρμοδιότητα στον λόφο.

Δυστυχώς επί αυτών των εξελίξεων φαίνεται πάλι να σιωπά και να απουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έδρασε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο παρασκήνιο.

Η σιωπή της ωστόσο είναι μειονέκτημα και αδυναμία της μιας και πολλά πράγματα απαιτούν μια άλλου είδους προσέγγιση. Μια υποχρεωτική παρέμβαση ώστε να σταλούν μηνύματα και στην κοινωνία. Μια κοινωνία που αναστατώθηκε, επανέρχεται σε κατάσταση ηρεμίας χωρίς επ’ αυτού η Μητρόπολη Ελευθερούπολης να είχε φανερή συμμετοχή. Λες και ότι έγινε δεν την αφορούσε.

Κι ενώ οι προσωπικές αντιπαραθέσεις τέλειωσαν ή τελειώνουν, η Πολεοδομία Παγγαίου ετοιμάζεται να κάνει την απαραίτητη αυτοψία της. «Είναι άλλο πράγμα η συγνώμη του ιερέα κι είναι άλλο πράγμα οι αυθαίρετες κατασκευές» είπε με νόημα παράγοντας του Δήμου Παγγαίου που γνωρίζει καλά τις υπηρεσιακές διαδικασίες.

Τις οποίες κανείς δεν μπορεί να σταματήσει και λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα. Σε άλλο κήρυγμα του ο ιερέας ανέλαβε όλη την ευθύνη των κατασκευών αφού όπως παραδέχθηκε ήθελε να δημιουργήσει συνθήκες ελληνικού νησιού στην περιοχή ώστε οι πολίτες να προτιμούν την μικρή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας για τα καλοκαιρινά γεγονότα, τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Η προσέγγιση ότι πρόκειται για ήπιες κατασκευές δεν καλύπτει τους υπηρεσιακούς παράγοντες κι έτσι πιθανότερο είναι ότι έγινε να χαρακτηριστεί αυθαίρετο ενώ δεν αποκλείεται όλη η υπόθεση να αποκτήσει και ποινική διαδικασία.

Η οποιαδήποτε εκκλησία άλλωστε πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και όχι το αντίθετο. Η Πολεοδομία Παγγαίου θα κάνει αυτοψία, θα συντάξει τις σχετικές εκθέσεις και ότι άλλο προβλέπεται. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί εκ των υστέρων νομιμοποίηση των κατασκευών, όσο αυτό είναι εφικτό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑