Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2021 | by fileto

0

ΚΚΕ Θάσου: Πολλά κρούσματα σε τυροκομείο στα Λιμενάρια…

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή ΚΚΕ Θάσου σχετικά με την ύπαρξη κρουσμάτων σε τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια επισημαίνει τα εξής: «Η κατάσταση στην τυροκομική μονάδα στα Λιμενάρια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι, σύνολο δώδεκα, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοιό, από τους τριάντα περίπου που εργάζονται.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης , της Δημοτικής Αρχής και της εργοδοσίας που από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των κρουσμάτων δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της διασποράς, δεν έγινε η απαιτούμενη ιχνηλάτηση επαφών, δεν μπήκαν σε προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι που είχαν επαφή με τα πρώτα κρούσματα με αποτέλεσμα να νοσήσουν πολύ περισσότεροι.

Η κατάσταση με τα κρούσματα στο τυροκομείο αφορά άμεσα όλους τους κατοίκους των Λιμεναρίων   η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ιχνηλάτησης και αποφυγής της διασποράς του ιού με ευθύνη του κράτους είναι επιβεβλημένη.

Εδώ κα τώρα:

  • Να σταματήσει η  λειτουργία του εργοστασίου για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται και παράλληλα να γίνει απολύμανση όλων των χώρων.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργαζόμενους, ιχνηλάτηση στο οικογενειακό περιβάλλον.
  • Απομόνωση σε όσους νοσούν από το οικογενειακό περιβάλλον που δεν χρειάζονται νοσήλια σε νοσοκομείο με μέριμνα του κράτους σε συνεργασία με των Δήμο Θάσου.
  • Να δοθεί αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.
  • Να δοθεί ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Να γίνουν πιο πυκνά  μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα Λιμενάρια και στα άλλα χωριά  από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Να εξασφαλιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου όλα τα βασικά είδη στις οικογένειες που είναι σε καραντίνα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑