Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 21st, 2021 | by fileto

0

Συλλήψεις λαθρομεταναστών με βάρκες στο ποτάμι…

Συνελήφθησαν χθες (20-4-2021), στον Έβρο, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών .

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων , οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους δύο (2) διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση , χθες το πρωί, στην αγροτική περιοχή Πραγγίου , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν ακόμη έναν (1) διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζός στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στην τέταρτη περίπτωση , χθες το πρωί, στην αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν έναν (1) διακινητή, καθόσον τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζός στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Κυπρίνου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑