Άποψη - Γνώμη

Published on May 16th, 2021 | by fileto

0

Όλοι είχαν γάμο κι εμείς …κηδεία!

Η ατάκα του Νίκου Φέρμα στην ταινία «Καλωσήλθε το δολάριο» του Αλέκου Σακελάριου, όταν δεν του καθόταν οι διερμηνείς παραμονή της άφιξης του 6ου στόλου, μας ήρθε αυτές τις μέρες που έκλεισε η Νυμφαία γιατί κάποιοι ή πετούσαν αετό ή κάποιοι πιο πονηροί μας δουλεύουν πίσω από την πλάτη μας και παίζουν παιχνίδια με τον τουρισμό.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο οδικός τουρισμός της Ανατολικής Μακεδονίας εξαρτάται από την συνοριακή διάβαση της Νυμφαία στην Ροδόπη την οποία προτιμούν τουρίστες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία και λοιπά.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ημέρα απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Ροδόπης και του Έβρου στην μητέρα Ελλάδα, με παρούσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, στην Αλεξανδρούπολη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο διάλεξαν οι σοφοί των Αθηνών να βάλουν ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής, κλείνοντας την πειραματικώς ανοιχθήσα συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας.

Την ίδια ώρα Ρόδος, Μύκονος, Κως, Κέρκυρα, Κρήτη, Σαντορίνη και άλλα νησιά υποδέχτηκαν δεκάδες πτήσεις ενώ στα Χανιά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ υποδέχθηκε 110 Δανούς τουρίστες.

Κι ενώ σε όλη την χώρα είχαν χαρές και έτρεχαν αυτοί που είχαν γνωριμίες και άλλα  κυβερνητικά στελέχη για να ανοίξει η Νυμφαία στους τουρίστες, την ίδια ώρα που ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανεφώνησε: «Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια».

Την ίδια ώρα και αναφορικά με τους ποσοτικούς στόχους της εφετινής περιόδου, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι θα είναι ευχαριστημένος, όχι με τα νούμερα που θα πετύχει η Ελλάδα, αλλά με την διατήρηση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι η χρονιά μπορεί να είναι και σημαντικά καλύτερη από πέρυσι. Με γνώμονα την αύξηση των τουριστικών ροών σε σχέση με πέρυσι, ο υπουργός Τουρισμού εστίασε στο πρωτόγνωρο, όπως χαρακτηρίστηκε, πρόγραμμα προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι μόνο στην Αγγλία είναι 13 τα προγράμματα συνδιαφήμισης της Ελλάδας με αεροπορικές εταιρίες και οργανωτές ταξιδίων (tour οperatotrs). Την ίδια στιγμή αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν σε κάθε χώρα – αγορά ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα συνδιαφήμισης που τρέχει εφέτος ο ΕΟΤ, εξήγησε ο υπουργός, επιβραβεύει αυτούς που επιλέγουν – στηρίζουν την χώρα μας για να συνεργαστούν. Σε κάθε περίπτωση είναι σε πλήρη εξέλιξη η τουριστική διπλωματία και την εφετινή περίοδο, με τον κ. Θεοχάρη να εκφράζει την αισιοδοξία του για τις τουριστικές ροές από τις σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Κι ενώ τα ανέφερε όλα αυτά όλοι έτρεχαν και κυρίως Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης να σώσουν την τιμή της κυβέρνησης στην περιφέρεια μια και η ίδια η διοίκηση της Περιφέρειας ήταν κατώτερη των περιστάσεων και ενώ από πέρσι γνώριζαν ότι κλειστή Νυμφαία σημαίνει και …λουκέτα στον τουρισμό!

Φυσικά το άνοιγμα της Νυμφαίας για να πραγματοποιηθεί με τους ενδεδειγμένους κανόνες και τους κατάλληλους ελέγχους θα πρέπει να ακολυθήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ διευκρινίζεται πως για την επίτευξη της απόφασης, το θέμα συντόνιζε το Πρωθυπουργικό γραφείο υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η αγωνία αποτυπώνεται στην ανάρτηση του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδη Στυλιανίδη: «Η Νυμφαία θα ανοίξει για τον τουρισμό μας είτε το θέλουν, είτε όχι κάποιοι. Με την επιμονή μας θα νικήσουμε την αναποτελεσματικότητα κάποιων τοπικών παραγόντων που αδράνησαν και κάποιων κεντρικών παραγόντων που αδιαφόρησαν.

Κι ενώ γινόταν εργασίες στον χώρο για τοποθέτηση υποδομής αναφέρει σε νεώτερη ανάρτησή του ο ίδιος: «Είμαστε σε απόλυτο συντονισμό, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για την περιοχή μας να αξιοποιήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ροδόπη. Η ιστορία αυτή ελπίζω να είναι πολιτικά διδακτική για κάποιους, διότι η πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων».

Από την μεριά του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έριχνε βέλη κατά του περιφερειάρχη και της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και άφηνε να εννοηθεί ότι τελικά στη Νυμφαία …την λύση θα την δώσει ο Στρατός!

Τέλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρει: «η Νυμφαία τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει για να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε σήμερα τα ξημερώματα μετά τις συντονισμένες ενέργειες που κάναμε μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Βουλευτή Π.Ε. Ροδόπης και τέως υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που χθες το απόγευμα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο. Καθοριστική σε αυτή την επιτυχία ήταν η συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και φυσικά του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Λευτέρη Οικονόμου και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα. Θα παρακολουθώ την πορεία των απαραίτητων έργων υποδομής, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός».

Βέβαια υπήρχαν και κάποιοι γραφικοί που έκαναν δηλώσεις και δημοσίευσαν φωτογραφίες αφήνοντας ένα ελαφρό μειδίαμα στην όλη ατμόσφαιρα κηδείας και πένθους που βιώνουμε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑