Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 22nd, 2021 | by fileto

0

Η Νυμφαία άνοιξε με επικό post του Στυλιανίδη!

Άνοιξε ξανά για εισερχόμενους τουρίστες από σήμερα το πρωί, Σάββατο 22 Μαίου 2021, το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα – Νυμφαία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Ροδόπη, όπως εξήγγειλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, με την συμβολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ.

Η εξαγγελία θα γινόταν δίνοντας και την επίσημη θέση της κυβέρνησης δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Παρασκευής 21/05, πλην όμως –λόγω της πυρκαγιάς στην Κόρινθο- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν έδωσε το παρόν στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της 21ης/05 δεν είχε τυπωθεί νέο ΦΕΚ για το νέο καθεστώς λειτουργίας της Νυμφαίας.

Τελικά σύμφωνα με το υπ’ αριθ Φ.Ε.Κ. 2138 της 21ης Μαΐου 2021, έχει ανοίξει πλέον και είναι προσβάσιμος στους τουρίστες.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αύριο –ολοκληρώνονται σήμερα οι απαραίτητες υπογραφές- θα ανοίξει από αύριο 22/05 ο σταθμός της Νυμφαίας, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ θα είναι καθημερινά ανοιχτός, ούτως ώστε οι τουρίστες που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και στην Ανατολική Μακεδονία –  Θράκη, να μπορούν να έρχονται», ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε δηλώσεις του.

Με το πανηγυρικό post «και φοιτητές (αυξάνονται οι εισακτέοι και από του χρόνου ξεκινά Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή) και τουρίστες (ανοίγει η Νυμφαία) φέτος στη Ροδόπη» διαφήμισε το άνοιγμα της Νυμφαίας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά την ραδιοφωνική συνέντευξη.

 Νυμφαια στρατος

Η ιστορία έχει δίδαγμα

Η ιστορία «επί της ουσίας δείχνει το τι μπορούμε να πετύχουμε, όταν λειτουργούμε όλοι μαζί, συντονισμένα και με γρήγορα αντανακλαστικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, αποτυπώνοντας εύγλωττα το τι συνέβη μέσα σε μία εβδομάδα.

Την περασμένη Παρασκευή ήταν που ο Νίκος Χαρδαλιάς –αιφνιδιαστικά για κάποιους- ανακοίνωνε το «σφράγισμα» της Νυμφαίας για εισερχόμενους τουρίστες. Και μπορεί οι πολιτικοί της Καβάλας και της Ροδόπης, να μην πρόλαβαν τις εξελίξεις, πλην όμως πράγματι με την ανακοίνωση της αρνητικής εξέλιξης, οργανώθηκαν και έπραξαν άμεσα, σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια.

Έτσι, με πυρήνα το isobox που –κάποτε- θα λειτουργήσει για ελέγχους κατά του παρεμπορίου, κατασκευάστηκαν όλες οι συνοδές υποδομές, τεχνικές και λοιπές παρεμβάσεις, ώστε να μπορέσουν με ασφάλεια να εγκατασταθούν στο σημείο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ελέγχους. Στο σημείο έσπευσε κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, που ικανοποιήθηκε από την πρόοδο των εργασιών, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «η ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένουν προτεραιότητά μας», ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να εγγυώνται αυτά για να παραμένει ανοιχτή η Νυμφαία.

Επομένως, μέσα σε 7 ημέρες έγινε ό, τι δεν είχε γίνει 7 χρόνια!

Τεσσερισήμισι χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ και δυόμιση επί Νέας Δημοκρατίας ουδεμία υποδομή δεν κατασκευάστηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της ΑΜ-Θ και στον κάθετο άξονα, παρά τα διαχρονικά λογικά επιχειρήματα επαγγελματιών του τόπου που ζητούσαν πάταξη του παρεμπορίου και των αστυνομικών που ζητούσαν πάταξη της μη νόμιμης μετανάστευσης και βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος.

Επιμελητηριακοί παράγοντες ανέφεραν ότι, το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτών που θέλουν και μπορούν.

Τα Επιμελητήρια πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν  έμπρακτα με εξοπλισμό, ώστε να μπορούν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας.

Ο επόμενος στόχος πρέπει να είναι η συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των υποδομών του Συνοριακού Σταθμού της Νυμφαίας, που ως Επιμελητήρια διεκδικούν τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους φορείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑