Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 25th, 2021 | by fileto

0

Ενοχλητικός ήχος αεροπλάνων για τον δήμαρχο Καβάλας

Μια αποστομωτική απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για την το ότι το γνωστό μας Kavala Air Sea Show θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί η αντιπολίτευση να μίλησε για ήττα της διοίκησης αλλά ο δήμαρχος στιβαρός και καπετάνιος μέσα στην φουρτούνα είπε περήφανα ότι  ο δήμος Καβάλας δεν έχει υποστεί καμία ήττα.

Απευθυνόμενος στις πτέρυγες της αντιπολίτευσης είπε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Ξέρετε καλά, όταν ήσασταν κι εσείς διοίκηση, πόσο πιεστικός ήταν  ο  διοργανωτής της εκδήλωσης για περισσότερα χρήματα. Διότι αν θέλουμε να κάνουμε μια σωστή εκδήλωση τα χρήματα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, πλησιάζοντας τις 200.000 ευρώ. Ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει τα περισσότερα χρήματα. Η Περιφέρεια ήταν συγκεκριμένη στην τοποθέτηση της λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μέχρι 40.000 ευρώ, το επιμελητήριο περίπου 5000 ευρώ… κι εγώ ξεκαθάρισα ότι ο δήμος καβάλας δεν μπορεί να δώσει σε αυτές τις εποχές πάνω από 40.000 ευρώ. Αυτά ίσχυαν πριν  την πανδημία. Με αυτά τα χρήματα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούσε να γίνει η εκδήλωση και με τον ερχομό της πανδημίας αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούσε να γίνει την προηγούμενη χρονιά.

Από τη στιγμή που «κόβουμε χρήματα» από τη Δημωφέλεια, δεν δίνουμε όλα τα χρήματα που πρέπει να δώσουμε στους παιδικούς σταθμούς, «κόβουμε χρήματα» από το Δημοτικό Ωδείο… αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσα να δώσω 100.000  ευρώ για δύο ημέρες στις οποίες πετάνε τα αεροπλανάκια πάνω από την πόλη.

Σε τελική ανάλυση ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μας φέρνει τουρισμό το air   sea show; Αντιλαμβάνομαι ότι γεμίζουν τα παραλιακά καταστήματα και δουλεύουν οι καφετέριες αλλά δε νομίζω ότι έρχονται τουρίστες για να μείνουν στην πόλη και να το παρακολουθήσουν. Παρόλα αυτά, η Θεσσαλονίκη έχει περισσότερα χρήματα και φαίνεται ότι ο διοργανωτής απευθύνθηκε εκεί για  συγκεκριμένους λόγους.

Δεν αισθάνομαι καμία ήττα. Σας λέω με ειλικρίνεια ότι αν ήταν να δώσω 100.000 ευρώ θα προτιμούσα να τα δώσω κάνοντας πιο διεθνές το φεστιβάλ Φιλίππων, διότι για εμάς εκεί είναι η προστιθέμενη αξία, ο πολιτισμός, και όχι τα αεροπλάνα τα οποία έρχονται για δυο μέρες και πετάνε από πάνω, χώρια το ότι υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος μέσα στην πόλη. Ας με κρίνουν οι καβαλιώτες το ότι δεν μπόρεσα να δώσω τα χρήματα για να γίνει το air sea show».

Για αλλού τα έχει τα χρήματα ο δήμαρχος όχι για …αεροπλανάκια, αλλά για καλλιτεχνικούς αλεξιπτωτιστές!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑