Άποψη - Γνώμη

Published on May 30th, 2021 | by fileto

0

Επισκέψεις copy – paste αλα Τούρκα!

Αν έχει κανείς την υπομονή και ψάξει στα τελευταία 15 χρόνια τις επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη θα διαπιστώσει ότι οι επι μέρους επισκέψεις τους είναι … copy – paste με παραλλαγές, αλα Τούρκα!

Για παράδειγμα η πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη.

Διαβάζουμε το κείμενο του προγράμματος…

Την Κυριακή λοιπόν και λίγο μετά τις 10 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Πομπή αυτοκινήτων που θα περάσουν από σημεία όπου θα γίνει αισθητή η παρουσία τους, ότι έρχεται κάποιος μεγάλος από την «μητέρα πατρίδα» και καλά!

Ακολούθως επίσκεψη στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Εκεί είχε επαφές εκτός από όσους ασκούν διοίκηση στην Ροδόπη και με τους ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέ Μετέ και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ.

Ξέρετε οι μουφτήδες που τους διορίζει το Ελληνικό Κράτος τους πέφτουν βαρείς στο στομάχι άσχετα αν είναι μέσα στην Συνθήκη της Λωζάνης την οποία τουλάχιστον οι διοικήσεις Ερντογάν την αμφισβητούν και θέλουν να την αλλάξουν για να γίνουν εθνάρχες…

Η περιοδεία συνεχίζεται με επίσκεψη στο  μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή το οποίο (οποία έκπληξη) είχε επισκεφτεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν είχε έρθει στη Θράκη το 2017.

Φυσικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών παρακάθισε σε γεύμα με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» και αφού χωνέψει επίσης οποία έκπληξη η επίσκεψη έκλεισε με επίσκεψη στον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ που ειρήσθω εν παρόδω η ζωή και η δράση του γυρίζεται σε μια μεγάλη υπερπαραγωγή που θα παιχθεί σε τηλεόραση και κινηματογράφους όψι μόνο της Τουρκίας αλλά και σε φιλικές χώρες της γείτονος.

Όλες αυτές οι επισκέψεις μεγαλοσχημόνων και μη από την Τουρκία στη Θράκη έχουν ένα σκοπό. Να στείλουν μήνυμα όχι στους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά στην ελληνική και διεθνή διπλωματία, ότι ένα κομμάτι της Τουρκίας βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα.
Αυτή την επικοινωνιακή ξεφτίλα που στήνουν οι Τούρκοι και η επιθετική διπλωματία τους, πιστή τελευταία στο δόγμα Νταβούντογλου, μπορεί να την περνάμε άλλοτε στο ντούκου και άλλοτε στα σοβαρά, κάποια στιγμή θα πρέπει από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να περνάει στο ντούκου, αλλά από την άλλη κάθε παρασπονδία να περνάει σε διεθνές επίπεδο διπλωματίας, να κινηματογραφείται και να ντοκουμεντάρεται!

Δεν ξέρω αν αυτή η επικοινωνιακή παραζάλη την οποία διαβάζαμε και ακούσαμε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας ότι οι Πομάκοι έστειλαν μήνυμα στον Τσαβούσογλου ότι είναι ανεπιθύμητος ήταν για γέλια ή για κλάματα.

Διαβάζω ρεπορτάζ σε μέσο ενημέρωσης της Κομοτηνής: «Μετά τις αντιδράσεις-καταπέλτη που εισέπραξε ο σχεδιασμός του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί “ιδιωτικώς” τα Πομακοχώρια της Θράκης πριν μεταβεί στην Αθήνα για τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ματαίωσε τελικώς το συγκεκριμένο σκέλος του προγράμματός του.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Υπ.Εξ. χαρακτηρίστηκε κατηγορηματικά από τους Πομάκους ως persona non grata/ανεπιθύμητος.

Gule-gule, λοιπόν…

Εν όψει της εξέλιξης, οι Πομάκοι της Θράκης με ανακοίνωσή τους, υπενθυμίζουν στον Τσαβούσογλου:

“Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε από Πομάκους της Θράκης η “ιδιωτική” (εδώ γελάμε) επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στα χωριά τους, ο ίδιος ματαίωσε την επίσκεψή του σ’ αυτά, αφού “έφαγε άκυρο”, μιας και θεωρήθηκε ακόμη και ανεπιθύμητος.

Και μιας και έρχεται στα μέρη μας, θα θέλαμε να του διηγηθούμε και την ιστορία μας, για να μη μας θεωρεί Τούρκους.

Αγαπητέ Υπουργέ Εξωτερικών της γείτονος χώρας Τουρκίας. Εμείς, οι Πομάκοι της Θράκης, ζούμε σε αυτά τα βουνά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρόγονοί μας ήταν οι αρχαίες και πολυάριθμες θρακικές φυλές της Ροδόπης. Δεν ήρθαμε από κάπου αλλού να κατακτήσουμε αυτά τα μέρη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ. Ενώ εσείς, οι Τούρκοι, ξεκινήσατε από τις στέπες της Ασίας, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν και τη Μογγολία και κατακτήσατε με τη φωτιά και το μαχαίρι τη γη που σας φιλοξενεί. Αυτοί είναι οι πρόγονοί σας και τα αδέρφια σας, άλλωστε το ομολογείτε και οι ίδιοι.

Οι πρώτοι Σλάβοι που κατέκτησαν τα μέρη μας, μας έδωσαν τη διάλεκτο που μιλάμε σήμερα, τα πομακικά. Μετά ήρθατε εσείς οι Οθωμανοί και μας δώσατε το Ισλάμ και το αποδεχθήκαμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε όμως και αλλιώς. Σαν λαοί έχουμε διαφορετικά ήθη και έθιμα κι ας έχουμε πλέον κοινή θρησκεία. Εκτός από τη θρησκεία, όμως, δεν έχουμε κανένα άλλο κοινό να μας ενώνει.

Αφήστε μας να ζήσουμε ήσυχα και μην προσπαθείτε να μας χειραγωγήσετε και να μας εκτουρκίσετε με το ζόρι. Αυτό δεν έγινε, και ποτέ δεν θα τα καταφέρετε να γίνει, όσες επισκέψεις και αν κάνετε στη Θράκη εσείς και οι υπόλοιποι υπουργοί της χώρας σας…

Gule-goule, λοιπόν, και σας ευχόμαστε να περάσετε καλά στην όμορφη χώρα μας την Ελλάδα.

Και όσο μπορείτε, μείνετε όσο γίνεται πιο μακριά από τη Θράκη!

Εμείς, οι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης!»…

Παιδιά πραγματικά είστε ανεκδιήγητοι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑