Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 2nd, 2021 | by fileto

0

Μπλόκα στην παράνομη λαθρομετανάστευση!

Συνελήφθησαν χθες (1-6-2021), στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης πέντε (5) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός δράστης και επέβαινε η ημεδαπή συνεργός του, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθως το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, καθόσον διαπιστώθηκε ότι επιβαίνοντες στο παραπάνω όχημα μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, σε παραλιακή περιοχή της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε ο δράστης, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους στο ρυμουλκούμενο, ανάμεσα σε εμπορεύματα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε σε θαμνώδη περιοχή , ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει .

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, Ιάσμου και Φερών και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑