Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 7th, 2021 | by fileto

0

Μεράκλωσε ο ψητοπώλης και έφαγε τσουχτερό πρόστιμο

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Για παράδειγμα την Κυριακή 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.302 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.436 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 221 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

120 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, με 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ακόμη 72 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, με 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Είχαμε και 21 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη Ροδόπη σύμφωνα με πληροφορίες, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο – ψητοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και για χρήση μουσικής, αλλά και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑