Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 14th, 2021 | by fileto

0

Θυμωμένοι οι Παγγαιορείτες με την Βανδή!

Η Δέσποινα ούτε μια κουβέντα δεν είπε για το Παγγαίο;

 Μπορεί να έκανε επιστροφή στις ρίζες η Καβαλιώτισσα Δέσποινα Βανδή, η οποία μαζί με την εκπομπή της, My Greece, ταξίδεψε στην πόλη της την Καβάλα, αλλά και της Κεραμωτής και μοιράστηκε με τη Μελίνα Ασλανίδου και το τηλεοπτικό κοινό, ιστορίες από τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, αλλά δεν απόσωσε ούτε μια κουβέντα για το Παγγαίο.

Είναι θυμωμένοι οι Παγγαιορείτες μια και μπορεί μια βόλτα στο λιμάνι να αρκούσε για να θυμηθεί τις ημέρες εκείνες που κατέβαινε με την παρέα της στη «μεγάλη βόλτα», αλλά δεν θυμήθηκε ότι κρατάει και λίγο η ρίζα της από το Παγγαίο.

Μάλιστα η δημοφιλής καλλιτέχνιδα και παρουσιάστρια της εκπομπής είπε για την παραλία της Καβάλας στην Μελίνα Ασλανίδου ότι: «Εδώ συναντιόμασταν όλοι. Εγώ είχα την ευτυχία να μεγαλώσω σε γειτονιά, να παίζω, να μας τρομάζουν τα παλιά σπίτια, τα πρώτα σκιρτήματα. Έπρεπε να δυναμώσεις επίσης ως παιδί, γιατί οι ομάδες ήταν από διαφορετικές ηλικίες. Μόλις νύχτωνε και ήταν η ώρα να γυρίσω σπίτι, φώναζα τη μαμά μου να βγει στο μπαλκόνι να με κοιτάει. Αυτά βέβαια Παρασκευή και Σάββατο, άντε καμιά Κυριακή μεσημέρι, τις καθημερινές, μετά το σχολείο πηγαίναμε σπίτι».

Η Δέσποινα Βανδή ξενάγησε τη Μελίνα Ασλανίδου στη λέσχη της πόλης, εκεί όπου παλιά ήταν η βιβλιοθήκη, εκεί από όπου η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια δανειζόταν τα βιβλία της.

Στη συνέχεια, οι δυο τους, μαζί με τη φιλοξενούμενη της Δέσποινας, έμαθαν πώς να μαγειρεύουν μια παραδοσιακή συνταγή με γαύρο και κάπου εκεί άρχισαν τα… ποντιακά.

H τραγουδίστρια, παρέα με την Μελίνα Ασλανίδου, έκανε βόλτα και στο λιμάνι της Κεραμωτής.

Στο χωριό του Δήμου Νέστου η Δέσποινα Βανδή ξεναγεί την Μελίνα Ασλανίδου σε μια μονάδα μυδοκαλλιέργειας.

Ο υπεύθυνος της μονάδας εξήγησε στις δύο τραγουδίστριες με ποιο τρόπο καλλιεργούν μύδια και τους έδειξε πώς ακριβώς τα μαζεύουν.

Η περιοχή της Κεραμωτής βγάζει 2 χιλιάδες τόνους μύδια το χρόνο, και πολλά από αυτά πάνε κατευθείαν στο εξωτερικό.

Παράλληλα στην αμμουδιά παρουσιάστηκε και μια μαγειρική με μύδια σαγανάκι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑