Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 14th, 2021 | by fileto

0

Χοντρό χαλάζι στο Παγγαίο

 

 

Η  νεροποντή που σημειώθηκε το μεσημέρι άφησε πληγές στην περιοχή του Παγγαίου και συγκεκριμένα από  τον κάμπο Παλαιοχωρίου μέχρι και την Νέα Ηρακλείτσα, όπου το χαλάζι που έπεσε αν και ψιλό χτύπησε τις καλλιέργειες.

Η χαλαζόπτωση άρχισε στις 2:30 και διήρκησε πάνω από είκοσι λεπτά με τους αγρότες να μην ξέρουν τι να κάνουν για να προφυλαχτούν.

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα  Δευτέρα αναφέροντας ότι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές σε ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια, και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, είχε προβλέψει ότι για σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας και του Αιγαίου και από το μεσημέρι και μετά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα έντονα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑