Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 17th, 2021 | by fileto

0

Κι ύστερα πια θα καααααάθονται…. στην ΠΑΜ-Θ!

Ολομέτωπη επίθεση στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, για το άνοιγμα μίας ακόμη έμμισθης θέσης, εξαπολύει η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα. Αφορμή στάθηκε η πρόσληψη μίας ακόμη ειδικής συμβούλου από τον περιφερειάρχη.

Ο λόγος για την Μαργαρίτα Γουδετσίδου, η οποία πάντως δεν είναι… άγνωστη στο πολιτικό σκηνικό, αφού ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη Μέτιου το 2019, στην ΠΕ Έβρου.

Η κα Γουδετσίδου ανέλαβε ένα νέο χαρτοφυλάκιο, Κοινωνικών Πολιτικών, ενώ εντύπωση κάνει πως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο -διαχείρισης κοινωνικής πολιτικής- δημιουργήθηκε προ μηνών νέα έμμισθη θεματική αντιπεριφέρεια, την οποία ανέλαβε ο προερχόμενος από την παράταξη Τοψίδη Τζιχάν Ιμάμογλου.

Πρόσληψη για την πρώην υποψήφια

«Οι άφθονες κοινωνικές πολιτικές της Περιφέρειας, που είναι τόσο πολλές που χρειάζονται αντιπεριφερειάρχη αλλά και συμβούλους», σχολιάζει η παράταξη Κατσιμίγα και συνεχίζει: «Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε ποιες είναι αυτές οι κοινωνικές πολιτικές που αρμοδίως ασκεί η Περιφέρεια και δεν βρήκαμε απολύτως τίποτε. Η χρηματοδότηση δράσεων κοινωνικού περιεχομένου, που συνήθως οργανώνονται από την Πολιτεία, είναι ανελαστική υποχρέωση του Περιφερειάρχη, που ασφαλώς φροντίζει να μας την υπενθυμίζει με δελτία τύπου που εξάρουν την …υπογραφή του».

Ως προς την θέση του Τζ. Ιμάμογλου και τη νέα πρόσληψη Μ. Γουδετσίδου σχολιάζει: «Ως μοναδικό λόγο ορισμού αντιπεριφερειάρχη “κοινωνικών πολιτικών”, μιας και δεν αρκούσε μια “κοινωνική πολιτική”, βρίσκουμε ότι είναι η ανταμοιβή για την τοποθέτηση σε θέση αργομισθίας, του προσφάτως μετακινηθέντος από την Παράταξη Τοψίδη στην Παράταξη Μέτιου, περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης, Τζιχάν Ιμάμογλου. Προσφάτως πληροφορηθήκαμε και την πρόσληψη έμμισθου συμβούλου του κου Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών.

Πρόκειται, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας, για την κα Μαργαρίτα Γουδετσίδου, δικηγόρο Αλεξανδρούπολης. Να υποθέσουμε ότι ένα από τα προσόντα που ελήφθησαν υπόψη για την πρόσληψή της να συνδράμει στο “πλούσιο έργο” του κου Ιμάμογλου, είναι η συμμετοχή της κας Γουδετσίδου στο ψηφοδέλτιο του κου Μέτιου στον Έβρο».

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία περιπαικτικά εύχεται… να ανοίξουν κι άλλες έμμισθες θέσεις από τον Χρήστο Μέτιο, προκειμένου «να γίνουν περισσότερες μεταγραφές, αλλά και να ικανοποιηθεί μισθολογικά, το σύνολο των υποψηφίων της Παράταξης Μέτιου σε όλη την Περιφέρεια».

«Αργόμισθος» και ο Δ. Γαλανόπουλος

Με δεύτερη ανακοίνωση, η μπάλα πήρε και τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης, τον  οποίο η παράταξη Κατσιμίγα τοποθετεί στο ίδιο κάδρο αργομισθίας με τον κο Ιμάμογλου. «Καραμπινάτη περίπτωση αργομισθίας δεν αποτελεί μόνον ο αντιπεριφερειάρχης των πολλών κοινωνικών πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, αλλά και ο παλιός θεματικός αντιπεριφερειάρχης, κατέχων και τον περισπούδαστο τίτλο του αρμόδιου για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος, υποδομών και μεταφορών, κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης.

Σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του ο κος Γαλανόπουλος δεν έχει μιλήσει σχεδόν ποτέ. Δεν μας έκανε ούτε την τιμή να μας γράψει δύο λόγια για τα “πεπραγμένα” του κατά τον ετήσιο απολογισμό», σημειώνεται αναλυτικά.

Μάλιστα, η παράταξη θίγει και το παράδοξο, ότι δηλαδή ακόμη και τα θέματα αρμοδιότητας του κου Γαλανόπουλου, που θα έπρεπε ο ίδιος έστω να εισηγείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «τα εισηγείται αναρμοδίως, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κος Γιώργος Ζιμπίδης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑