Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 22nd, 2021 | by fileto

0

Συλλήψεις διακινητών και του Αγίου Πνεύματος…

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας (21-6-2021), στους νομούς Ροδόπης, Καβάλας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Ορεστιάδας, 4 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα πλησίον του οικισμού Πόρπης επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 20-5-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες ως οδηγός και συνοδηγός σε ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στο ύψος των διοδίων Μουσθένης ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός σε αγροτική περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Στη τρίτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα που διέθετε εξωλέμβια μηχανή, 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα και μία βάρκα με εξωλέμβια μηχανή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Κυπρίνου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑