Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 30th, 2021 | by fileto

0

Μέσα στα άχυρα έκρυβαν τους λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (28/29-6-2021), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης επτά (7) διακινητές, δύο αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

29062021diakinisi002 29062021diakinisi003Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό στον Έβρο (ύψος οικισμού Κίρκης), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα ένα (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε δύο πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης των αρχών της Ρουμανίας .

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στον οικισμό Ανθοχωρίου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν κρυμμένους τους διακινούμενους αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην ανοιχτή καρότσα του φορτηγού κάτω από δέματα με άχυρα.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας .

Στη τρίτη περίπτωση , σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Ροδόπη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους υπόλοιπους τέσσερις δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα μεταφοράς των διακινούμενων αλλοδαπών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ενώ όταν ακινητοποιήθηκε οι δύο αλλοδαποί διακινητές (οδηγός – συνοδηγός) επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν άμεσα τον παραπάνω οδηγό, ενώ ο συνοδηγός συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή.

Συ νολικά και από τις τρεις υποθέσεις κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και δύο πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.