Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 3rd, 2021 | by fileto

0

Απλησίαστα τα ακίνητα στη Σαμοθράκη;

Σε χρηματιστήριο αξιών ακινήτων εξελίσσεται η αγορά της εξοχικής κατοικίας, με τις αιτούμενες τιμές να καταγράφουν σημαντικές αυξομειώσεις από νησί σε νησί.

Στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των νησιών που κατέγραψαν αυξητική ετήσια μεταβολή φιγουράρει το νησί του Θρακικού Πέλαγος, η Σαμοθράκη καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν κατά 23,1% με τη μέση τιμή πώλησης να αγγίζει τα 1.066 ευρώ ανά τμ.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, το νησί του Αιόλου (κατά τη μυθολογία), φαίνεται να θέλγει ολοένα και περισσότερους επενδυτές.

Το γεγονός πως είναι απομακρυσμένο, με ιδιαίτερες ομορφιές, καταπράσινο και με άκρως ελκυστικές τιμές αποτελεί πρόκριμα για όσους θέλουν να αποκτήσουν ακίνητο, οικόπεδο, αγρόκτημα είτε για εκμετάλλευση, είτε για εξοχική κατοικία.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την περίοδο της καραντίνας δεν ήταν λίγοι οι Βορειοευρωπαίοι, οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί που αναζητούσαν εξοχική κατοικία στη Σαμοθράκη.

Διαφορετική είναι η εικόνα στη Θάσο, όπου οι τιμές διολίσθησαν κατά 9,2% με τη μέση τιμή ανά τμ να διαμορφώνεται στα 1.309 ευρώ ενώ καθοδική είναι η πορεία και στη Σκόπελο με τη μέση τιμή του τμ να φτάνει στα 1.062 ευρώ και την ποσοστιαία πτώση στο 5,6%.

πηγη: Voria.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑