Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 9th, 2021 | by fileto

0

Τρείς περιπτώσεις ναρκωτικών στη Θράκη

Συνελήφθησαν χθες (8-7-2021), στους νομούς Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης πέντε (5) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε οικισμό της Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “VERA”, εντόπισαν δώδεκα (12) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 15,7 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν δέκα (10) πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι κατείχε μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 12 γραμμαρίων.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει δεκαεννέα (19) φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε οικισμό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην οικία του ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους 1,4 μέτρων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 27,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 φυτό κάνναβης, 10 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 19 φιάλες αλκοολούχων ποτών και χρηματικό ποσό.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑