Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 14th, 2021 | by fileto

0

Η διοίκηση Αναστασιάδη και ο περίγελος Δήμος Παγγαίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Γινόμαστε περίγελος ως Δήμος Παγγαίου με πρόστιμα για ενέργειες που τραυματίζουν το περιβάλλον

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Παγγαίου «εισέπραξε» ένα πρόστιμο 1.500 ευρώ, (το οποίο θα πληρώσουν φυσικά οι δημότες του) από το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας.

Το πρόστιμο αφορούσε παράβαση για ανεξέλεγκτη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή του Ελαιοχωρίου, όπου υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε ισοπέδωση έκτασης στην οποία είχαν απορριφθεί γεωργικά απόβλητα, με αποτέλεσμα άλλα να ταφούν και άλλα να καταλήξουν σε κοίτη παρακείμενου ρέματος…

Εμείς ως δημοτική παράταξη είχαμε επισημάνει παλιότερα την κακή διαχείριση την οποία κάνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου σε ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους και σε χώρους απόθεσης διαφόρων υπολειμμάτων από εργασίες των υπηρεσιών.

Η Δημοτική Αρχή μάλιστα μας έχει ψέξει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, με τις επισημάνσεις μας, θα κινητοποιηθούν οι Αρχές και θα «φιλοδωρήσουν» τον Δήμο Παγγαίου με τσουχτερά πρόστιμα.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος των επιτυχιών κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε στο ελάχιστο την προστασία του περιβάλλοντος από περιπτώσεις όπου ο Δήμος Παγγαίου γίνεται περίγελος τέτοιων ενεργειών που καταλήγουν σε πρόστιμα…

Βέβαια το πρόστιμο αυτό μπορεί ο Δήμος Παγγαίου να το μειώσει καταθέτοντας τις προτάσεις του, αλλά η ζημιά στο προφίλ του έχει ήδη γίνει!

Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με την ουσιαστική προστασία του Περιβάλλοντος, την ώρα που αποδέχεται από το Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), ποσό της τάξης των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων σε έκταση του Δήμου στο αγρόκτημα Μεσορόπης.

 Πολύ σωστά με το πρόγραμμα αυτό, ο Δήμος να προμηθευτεί μέσα συλλογής και μεταφοράς των βιοαποβλήτων, όπως ειδικούς κάδους, απορριμματοφόρα και φορτηγό, και θα υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρησιμότητα της κομποστοποίησης, αλλά από την άλλη είναι άδικο να προχωρά σε ενέργειες που καταλήγουν σε πρόστιμα.

Κι εδώ πάει η λαϊκή ρήση …άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας!

Για την παράταξη ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Ελευθερούπολη, 14 Ιουλίου 2021.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑